Piletina je meso koje odlično ide uz različite soseve, ali uz beli od pavlake i sira možda najbolje. Spremljeno na ovaj način belo meso će biti sočnije i ukusije nego inače, a vi nećete potrošiti mnogo vremena, jer je potrebno amo da sve iseckate, poređate i stavite u rernu.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 2 crna luka
  • so, biber
  • 1 čen belog luka
  • 100 g kačkavalja
  • 2-3 kašike majoneza
  • 2-3 kašike pavlake
  • komadić maslaca

Priprema:

Luk isecite na tanke poluprstenove. Pržite ga u tiganju dok ne omekša. Pileći file isecite na tanke kriške, posolite i pobiberite. Sir narendajte na krupno rende. Iseckajte beli luk. Pomešajte pavlaku, majonez, sir i beli luk.
Podmažite kalup puterom. Stavite polovinu proprženog luka, pa preko stavite polovinu iseckanih fileta. Premažite polovinom sosa. Ponovite sve slojeve ponovo: luk, pileći file, sos. Peći na temperaturi od 180 stepeni 20-30 minuta dok ne porumeni. Servirajte uz pirinač.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE