Piletina je meso koje odlično ide uz različite soseve, ali uz beli od pavlake i sira možda najbolje. Spremljeno na ovaj način belo meso će biti sočnije i ukusije nego inače, a vi nećete potrošiti mnogo vremena, jer je potrebno amo da sve iseckate, poređate i stavite u rernu.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 2 crna luka
- so, biber
- 1 čen belog luka
- 100 g kačkavalja
- 2-3 kašike majoneza
- 2-3 kašike pavlake
- komadić maslaca
Priprema:
Luk isecite na tanke poluprstenove. Pržite ga u tiganju dok ne omekša. Pileći file isecite na tanke kriške, posolite i pobiberite. Sir narendajte na krupno rende. Iseckajte beli luk. Pomešajte pavlaku, majonez, sir i beli luk.
Podmažite kalup puterom. Stavite polovinu proprženog luka, pa preko stavite polovinu iseckanih fileta. Premažite polovinom sosa. Ponovite sve slojeve ponovo: luk, pileći file, sos. Peći na temperaturi od 180 stepeni 20-30 minuta dok ne porumeni. Servirajte uz pirinač.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus