Kada želimo da pripremimo brz i jednostavan ručak, a da je u isto vreme ukusan, izbor uglavnom padne na piletinu. Ove hrskave, a u isto vreme sočne rolnice od belog mesa punjene pesto sosom, sirom i šunkom, prave se veoma jednostavno. U toku prženja im dodajte koricu limuna koja će celom jelu dati dodatnu aromu. 

Poslužite ih uz prilog po želji ili svežu sezonsku salatu i imaćete ručak za destku. 

Sastojci:

  • 350 g pilećeg filea
  • 100 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike prezli
  • so, biber
  • naribana korica limuna
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Piletinu isecite na tanke šnicle, pa ih dodatno izlupajte čekićem da ih lepo rastanjite. Posolite i pobiberite sa obe strane, premažite ih pesto sosom, pa poređajte šunku i kačkavalj. Lagano zamotajte u rolnice, pa svaku probodite čačkalicom da se ne otvore. U činiji pomešajte brašno zajedno sa prezlama, pa svaku rolnicu dobro uvaljajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte malo korice limuna, pa meso lagano spuštajte i i pržite po nekoliko minuta sa svih strana, dok ne dobiju rumenu hrskavu koricu. U toku pečenja na njih pospite još malo korice limuna koja će im da dati posebnu aromu. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja i služite ih dok su još tople. Celu pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta. 

rolovana piletina sa pesto sosom  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE