Sladak kupus nekada je bio nezaobilazan na domaćoj trpezi, a izuetno lako se pravi. Sigurno da svaka domaćica ima svoju tajnu kako da joj uvek ispadne savršeno, a uz dodatak kobasice daćete mu poseban šmek i od njega napraviti pravi gastronomski specijalitet.
Ovako pripremljen sladak kupus probaće i oni koji tvrde da ga ne vole.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 paprika
- 2 čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- 1 kobasica
Priprema:
Kupus naseckajte na krupnije komade. Na malo ulja propržite crni i beli luk da omekšaju, dodajte naseckanu papriku i šargarepu, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte kupus i nalijte vodom dok da ogrezne. U šerpu ubacite naseckanu kobasicu i krompir, sve začinite i kuvajte na laganoj vatri oko pola sata uz povremeno mešanje. Pred kraj kuvanja ulijte sok od paradajza, i ukoliko ima potrebe dodajte još začina. Služite dok je još toplo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus