Sladak kupus nekada je bio nezaobilazan na domaćoj trpezi, a izuetno lako se pravi. Sigurno da svaka domaćica ima svoju tajnu kako da joj uvek ispadne savršeno, a uz dodatak kobasice daćete mu poseban šmek i od njega napraviti pravi gastronomski specijalitet. 

Ovako pripremljen sladak kupus probaće i oni koji tvrde da ga ne vole.

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 paprika
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml soka od paradajza
  • 1 kobasica

Priprema:

Kupus naseckajte na krupnije komade. Na malo ulja propržite crni i beli luk da omekšaju, dodajte naseckanu papriku i šargarepu, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte kupus i nalijte vodom dok da ogrezne. U šerpu ubacite naseckanu kobasicu i krompir, sve začinite i kuvajte na laganoj vatri oko pola sata uz povremeno mešanje. Pred kraj kuvanja ulijte sok od paradajza, i ukoliko ima potrebe dodajte još začina. Služite dok je još toplo.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE