Jednostavna jela koja se lako prave su svačiji prvi izbor kada su napolju vrućine. Upravo takva je i ova piletina za koju je potreban samo jedan tiganj. Prvo ispržite meso na puteru, pa napravite sos od belog vina i vratite da se meso krčka još par minuta. Preukusan ručak koji će se svima svideti, a odličan je ako ga poslužite sa pire krompirom.  

Sastojci: 

  • 2 pileća filea 
  • malo slatke paprike 
  • 1 kašičica origana
  • 1 čen belog luka 
  • 100 ml belog vina 
  • 10 maslina 
  • 2 kašike pavlake

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle, pa dobro posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Zatim stavite da se prži na malo ulja, okrenite na drugu stranu, a onda dodajte veće parče putera. Prelijte sokom koje je meso pustilo, pa izvadite na tanjir. U isti tiganj dodajte origano i seckani beli luk. Kada se malo proprži sipajte belo vino i dodajte masline. Umešajte pavlaku i lepo promešajte. Posle par minuta vratite meso sa sve sokom i ostavite da se krčka još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE