Musaka je jelo od krompira koje se originalno pravi sa mlevenim mesom i prelivom od jaja i pavlake. Međutim postoje različite varijacije ovog specijaliteta, sa tikvicama, patlidžanom, i ova sa sirom. Koju god da napravite nećete pogrešiti, a uz sezonsku salatu imaćete ručak u kom će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 2 kg krompira
  • 2 dl mleka
  • 3 dl kisele pavlake
  • 2 crna luka
  • 50 g tvrdog sira
  • čen belog luka
  • maslac
  • so i biber

Priprema:

Mleko i zgnječeni beli luk prokuvajte pa ostavite da se ohladi. Nakon toga umešajte u mleko kiselu pavlaku i malo posolite. Crni luk isecite na kolutove i prodinstajte na maslacu. Krompir isecite na tanje kolutove.

Posudu za pečenje premažite maslacem. Po dnu složite kolutove krompira, zatim dodajte dinstan luk, a zatim opet poređajte krompir i začinite ga biberom i solju. Zatim krompiru dodajte mleko i pavlaku. Posudu prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Zatim narendajte sir odozgo i vratite musaku u rernu da se sir zapeče.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE