Musaka je jelo od krompira koje se originalno pravi sa mlevenim mesom i prelivom od jaja i pavlake. Međutim postoje različite varijacije ovog specijaliteta, sa tikvicama, patlidžanom, i ova sa sirom. Koju god da napravite nećete pogrešiti, a uz sezonsku salatu imaćete ručak u kom će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 2 kg krompira
- 2 dl mleka
- 3 dl kisele pavlake
- 2 crna luka
- 50 g tvrdog sira
- čen belog luka
- maslac
- so i biber
Priprema:
Mleko i zgnječeni beli luk prokuvajte pa ostavite da se ohladi. Nakon toga umešajte u mleko kiselu pavlaku i malo posolite. Crni luk isecite na kolutove i prodinstajte na maslacu. Krompir isecite na tanje kolutove.
Posudu za pečenje premažite maslacem. Po dnu složite kolutove krompira, zatim dodajte dinstan luk, a zatim opet poređajte krompir i začinite ga biberom i solju. Zatim krompiru dodajte mleko i pavlaku. Posudu prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Zatim narendajte sir odozgo i vratite musaku u rernu da se sir zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem