Čiken naget (chicken nuggets) možete da napravite sami kod kuće i to od bataka. Ovo jelo je poznato i svi ga vole, a u restoranima obično služe napravljeno od belog mesa. Isprobajte ovaj recept u kojem se meso marinira u jogurtu i soku od krastavca, a u smesu za pohovanje umesto jaja i brašna, idu samo jogurt i prezle. Meso će biti neverovatno sočno i mekano, a najviše će se dopasti deci.
Sastojci:
- 600 g bataka bez kostiju
- 200 ml jogurta
- 150 ml soka od kiselih krastavaca
- 150 g skroba
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
Za poh:
- prezle
- jogurt
Priprema:
Batak isecite na kockice, pa prelijte jogurtom i sokom od krastavaca. Ostavite da se marinira 15 minuta, pa u smesu dodajte so, beli luk, crni luk i skrob. Dobro promešajte. Uvaljajte meso u jogurt, pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocedi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta