Čiken naget (chicken nuggets) možete da napravite sami kod kuće i to od bataka. Ovo jelo je poznato i svi ga vole, a u restoranima obično služe napravljeno od belog mesa. Isprobajte ovaj recept u kojem se meso marinira u jogurtu i soku od krastavca, a u smesu za pohovanje umesto jaja i brašna, idu samo jogurt i prezle. Meso će biti neverovatno sočno i mekano, a najviše će se dopasti deci.
Sastojci:
- 600 g bataka bez kostiju
- 200 ml jogurta
- 150 ml soka od kiselih krastavaca
- 150 g skroba
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
Za poh:
- prezle
- jogurt
Priprema:
Batak isecite na kockice, pa prelijte jogurtom i sokom od krastavaca. Ostavite da se marinira 15 minuta, pa u smesu dodajte so, beli luk, crni luk i skrob. Dobro promešajte. Uvaljajte meso u jogurt, pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocedi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus