Čiken naget (chicken nuggets) možete da napravite sami kod kuće i to od bataka. Ovo jelo je poznato i svi ga vole, a u restoranima obično služe napravljeno od belog mesa. Isprobajte ovaj recept u kojem se meso marinira u jogurtu i soku od krastavca, a u smesu za pohovanje umesto jaja i brašna, idu samo jogurt i prezle. Meso će biti neverovatno sočno i mekano, a najviše će se dopasti deci.
Sastojci:
- 600 g bataka bez kostiju
- 200 ml jogurta
- 150 ml soka od kiselih krastavaca
- 150 g skroba
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
Za poh:
- prezle
- jogurt
Priprema:
Batak isecite na kockice, pa prelijte jogurtom i sokom od krastavaca. Ostavite da se marinira 15 minuta, pa u smesu dodajte so, beli luk, crni luk i skrob. Dobro promešajte. Uvaljajte meso u jogurt, pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocedi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem