Čiken naget (chicken nuggets) možete da napravite sami kod kuće i to od bataka. Ovo jelo je poznato i svi ga vole, a u restoranima obično služe napravljeno od belog mesa. Isprobajte ovaj recept u kojem se meso marinira u jogurtu i soku od krastavca, a u smesu za pohovanje umesto jaja i brašna, idu samo jogurt i prezle. Meso će biti neverovatno sočno i mekano, a najviše će se dopasti deci. 

Sastojci:

  • 600 g bataka bez kostiju 
  • 200 ml jogurta 
  • 150 ml soka od kiselih krastavaca 
  • 150 g skroba 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu 

Za poh:

  • prezle
  • jogurt

Priprema:
Batak isecite na kockice, pa prelijte jogurtom i sokom od krastavaca. Ostavite da se marinira 15 minuta, pa u smesu dodajte so, beli luk, crni luk i skrob. Dobro promešajte. Uvaljajte meso u jogurt, pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocedi. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE