Ponekada su jednostavna jela pogodna za one dane kada nam se ne jede neka teška hrana, za koju je potrebno dosta vremena da se napravi. Pilav je odličan izbor ukoliko želite da pojedete nešto lagano i zdravo, a da pritom ostanete siti. A evo kako da ga napravite.
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 2 šargarepe
- 2 manje glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 300 g pirinča
- voda
- So, biber, suvi začin, kari
Priprema:
U tiganju prodinstajte crni luk, zatim mu dodajte seckanu šargarepu, beli luk i pirinač. Dodajte vodu i krčkajte dok pirinač ne omekša. Na kraju dodajte začine pa izmešajte. Prebacite u tepsiju, stavite batake pa zapecite u rerni na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno