Ponekada su jednostavna jela pogodna za one dane kada nam se ne jede neka teška hrana, za koju je potrebno dosta vremena da se napravi. Pilav je odličan izbor ukoliko želite da pojedete nešto lagano i zdravo, a da pritom ostanete siti. A evo kako da ga napravite.
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 2 šargarepe
- 2 manje glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 300 g pirinča
- voda
- So, biber, suvi začin, kari
Priprema:
U tiganju prodinstajte crni luk, zatim mu dodajte seckanu šargarepu, beli luk i pirinač. Dodajte vodu i krčkajte dok pirinač ne omekša. Na kraju dodajte začine pa izmešajte. Prebacite u tepsiju, stavite batake pa zapecite u rerni na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus