Ponekada su jednostavna jela pogodna za one dane kada nam se ne jede neka teška hrana, za koju je potrebno dosta vremena da se napravi. Pilav je odličan izbor ukoliko želite da pojedete nešto lagano i zdravo, a da pritom ostanete siti. A evo kako da ga napravite.
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 2 šargarepe
- 2 manje glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 300 g pirinča
- voda
- So, biber, suvi začin, kari
Priprema:
U tiganju prodinstajte crni luk, zatim mu dodajte seckanu šargarepu, beli luk i pirinač. Dodajte vodu i krčkajte dok pirinač ne omekša. Na kraju dodajte začine pa izmešajte. Prebacite u tepsiju, stavite batake pa zapecite u rerni na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter
Teleće pečenje sa šargarepom
Posna torta sa orasima i džemom od kajsija
Tri vrste kanapea za slave i praznike