Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike punjene sirom.
Isprobajte jednostavan, a preukusan obrok za celu porodicu. Priprema se vrlo brzo, a odličan je predlog za ručak ili večeru.
Sastojci:
- 6 paprika babura
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 500 g feta sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 jajeta
- biber, origano
Za sos:
- 40 g maslaca
- maslinovo ulje
- 2 kašike brašna
- 700 ml mleka
- biber, so, muskantni oraščić
Priprema:
Paprike očistite od semenki tako da ostanu cele. Poređajte ih u pleh. Izmrvite feta sir u činiji, dodajte rendani sir, jaja, seckani luk i paradajz i začiniti biberom i origanom. Dobro promešajte. Dobijenom smesom napunite paprike.
Pripremite sos tako što ćete puter zagrejati sa maslinovim uljem i u njemu pržiti brašno 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte vrelo mleko, uz stalno mešanje, kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Sipajte sos u pleh pored paprika. Pokrijte folijom, pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta. Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus