Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike punjene sirom.

Isprobajte jednostavan, a preukusan obrok za celu porodicu. Priprema se vrlo brzo, a odličan je predlog za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 6 paprika babura
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza
  • 500 g feta sira
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 3 jajeta
  • biber, origano

Za sos:

  • 40 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike brašna
  • 700 ml mleka
  • biber, so, muskantni oraščić

Priprema:

Paprike očistite od semenki tako da ostanu cele. Poređajte ih u pleh. Izmrvite feta sir u činiji, dodajte rendani sir, jaja, seckani luk i paradajz i začiniti biberom i origanom. Dobro promešajte. Dobijenom smesom napunite paprike.

Pripremite sos tako što ćete puter zagrejati sa maslinovim uljem i u njemu pržiti brašno 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte vrelo mleko, uz stalno mešanje, kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Sipajte sos u pleh pored paprika. Pokrijte folijom, pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta. Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE