Prženice su odličan način da iskoristimo bajat hleb, a istovremeno uživamo u ukusnom doručku. Ako ne znate da li da pravite prženice ili tople sendviče za doručak napravite oba na način koji možete pročitati u nastavku. Reč je o punjenim prženicama iz tiganja koje će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

  • 8 kriški tost hleba
  • 100 g bebi spanaća
  • 150 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 3 jajeta

Priprema:

U činiji pomešajte rendan kačkavalj, seckanu šunku i seckan spanać. Dodajte 1 jaje i dobro promešajte. Smesu namažite na 4 kriške hleba, prekrijte ih sa još 4 kriške hleba. Umutite dva jajeta, uvaljajte u njih sendviče i ispecite na tiganju podmazanom puterom. Pecite sa svake strane 3 minuta na laganoj vatri pokrivajući tiganj poklopcem. Kada prevrnemo sendviče, posuti ih sa malo rendanog sira.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE