Prženice su odličan način da iskoristimo bajat hleb, a istovremeno uživamo u ukusnom doručku. Ako ne znate da li da pravite prženice ili tople sendviče za doručak napravite oba na način koji možete pročitati u nastavku. Reč je o punjenim prženicama iz tiganja koje će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 8 kriški tost hleba
- 100 g bebi spanaća
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
- 3 jajeta
Priprema:
U činiji pomešajte rendan kačkavalj, seckanu šunku i seckan spanać. Dodajte 1 jaje i dobro promešajte. Smesu namažite na 4 kriške hleba, prekrijte ih sa još 4 kriške hleba. Umutite dva jajeta, uvaljajte u njih sendviče i ispecite na tiganju podmazanom puterom. Pecite sa svake strane 3 minuta na laganoj vatri pokrivajući tiganj poklopcem. Kada prevrnemo sendviče, posuti ih sa malo rendanog sira.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike