Prženice su odličan način da iskoristimo bajat hleb, a istovremeno uživamo u ukusnom doručku. Ako ne znate da li da pravite prženice ili tople sendviče za doručak napravite oba na način koji možete pročitati u nastavku. Reč je o punjenim prženicama iz tiganja koje će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 8 kriški tost hleba
- 100 g bebi spanaća
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
- 3 jajeta
Priprema:
U činiji pomešajte rendan kačkavalj, seckanu šunku i seckan spanać. Dodajte 1 jaje i dobro promešajte. Smesu namažite na 4 kriške hleba, prekrijte ih sa još 4 kriške hleba. Umutite dva jajeta, uvaljajte u njih sendviče i ispecite na tiganju podmazanom puterom. Pecite sa svake strane 3 minuta na laganoj vatri pokrivajući tiganj poklopcem. Kada prevrnemo sendviče, posuti ih sa malo rendanog sira.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus