Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBOLJŠANA VERZIJA MUSAKE - KROMPIR, BELO MESO I TIKVICE: Pravi se duplo brže od originalne, a nećete joj odoleti

Autor Sanja Belinić

Umesto originalne napravite letnju musaku sa krompirom, belim mesom i tikvicama.

 Musaka od krompira, tikvica i belog mesa Izvor: Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Musaka je tradicionalno jelo koje Srbi obožavaju, a pravi se od mlevenog mesa i krompira sa prelivom koji koricu čini zlatnom. Isprobajte i poboljšanu verziju čuvenog jela koje se pravi od krompira, tikvica i belog mesa, a na kraju se zapeče sa toljenim sirom i paradajzom. Ovo je odličan ideja za ručak ili večeru, a super je i to što se baš lako pravi, a i peče se kraće od originalne. 

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 5 krompira
  • 2 crna luka
  • 2 tikvice

Za preliv:

  • 4 jajeta 
  • 150 ml pavlakte za kuvanje 
  • 80 g tvrdog sira
  • 1 paradajz 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir, crni luk i tikvice isecite na kolutove. Poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili prvo luk, pa krompir i preko tikvice. Meso isecite na kockice, pa začinite po želji. Poređajte preko tikvica. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje i začinima po želji. Prelijte preko mesa, pa pecite na 180°C oko 35 minuta. Pospite rendanim sirom, pa poređajte paradajz isečen na kolutove i pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti