Musaka je tradicionalno jelo koje Srbi obožavaju, a pravi se od mlevenog mesa i krompira sa prelivom koji koricu čini zlatnom. Isprobajte i poboljšanu verziju čuvenog jela koje se pravi od krompira, tikvica i belog mesa, a na kraju se zapeče sa toljenim sirom i paradajzom. Ovo je odličan ideja za ručak ili večeru, a super je i to što se baš lako pravi, a i peče se kraće od originalne.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 5 krompira
- 2 crna luka
- 2 tikvice
Za preliv:
- 4 jajeta
- 150 ml pavlakte za kuvanje
- 80 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Krompir, crni luk i tikvice isecite na kolutove. Poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili prvo luk, pa krompir i preko tikvice. Meso isecite na kockice, pa začinite po želji. Poređajte preko tikvica. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje i začinima po želji. Prelijte preko mesa, pa pecite na 180°C oko 35 minuta. Pospite rendanim sirom, pa poređajte paradajz isečen na kolutove i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem