Musaka je tradicionalno jelo koje Srbi obožavaju, a pravi se od mlevenog mesa i krompira sa prelivom koji koricu čini zlatnom. Isprobajte i poboljšanu verziju čuvenog jela koje se pravi od krompira, tikvica i belog mesa, a na kraju se zapeče sa toljenim sirom i paradajzom. Ovo je odličan ideja za ručak ili večeru, a super je i to što se baš lako pravi, a i peče se kraće od originalne. 

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 5 krompira
  • 2 crna luka
  • 2 tikvice

Za preliv:

  • 4 jajeta 
  • 150 ml pavlakte za kuvanje 
  • 80 g tvrdog sira
  • 1 paradajz 

Priprema:

Krompir, crni luk i tikvice isecite na kolutove. Poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili prvo luk, pa krompir i preko tikvice. Meso isecite na kockice, pa začinite po želji. Poređajte preko tikvica. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje i začinima po želji. Prelijte preko mesa, pa pecite na 180°C oko 35 minuta. Pospite rendanim sirom, pa poređajte paradajz isečen na kolutove i pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE