Musaka je tradicionalno jelo koje Srbi obožavaju, a pravi se od mlevenog mesa i krompira sa prelivom koji koricu čini zlatnom. Isprobajte i poboljšanu verziju čuvenog jela koje se pravi od krompira, tikvica i belog mesa, a na kraju se zapeče sa toljenim sirom i paradajzom. Ovo je odličan ideja za ručak ili večeru, a super je i to što se baš lako pravi, a i peče se kraće od originalne.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 5 krompira
- 2 crna luka
- 2 tikvice
Za preliv:
- 4 jajeta
- 150 ml pavlakte za kuvanje
- 80 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Krompir, crni luk i tikvice isecite na kolutove. Poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili prvo luk, pa krompir i preko tikvice. Meso isecite na kockice, pa začinite po želji. Poređajte preko tikvica. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje i začinima po želji. Prelijte preko mesa, pa pecite na 180°C oko 35 minuta. Pospite rendanim sirom, pa poređajte paradajz isečen na kolutove i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus