Piletina je meso koje se najčešće nalazi na našim trepezama, jer se odlično kombinuje sa mnogim prilozima i sosevima. Ali često se desi kada je samo pržimo da bude suva i žilava. Da se to ne bi dešavalo probajte da je napravite u sosu od meda i soja sosa. Med će je omekšati, a soja sos dati potpuno drugačiji šmek.

Sastojci:

  • 800 g pilećih prsa
  • 400 g šampinjona
  • 200 g paradajz pirea
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 kašike meda
  • 4 čena belog luka
  • mali koren đumbira oko 3 cm
  • 100 g sira
  • so, biber, origano, crvena mlevena paprika

Priprema:

U činiji pomešajte paradajz pire sa sitno seckanim belim lukom i đumbirom. Dodajte soja sos, med, origano, crni biber, papriku i so. Dobro promešati i u dobijenu smesu dodati pileća prsa iseckana na komadiće i pečurke. Dobro promešajte i sipajte u pleh. Pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta.

Skinite foliju, pospite rendanim sirom i pecite 10 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE