Piletina je meso koje se najčešće nalazi na našim trepezama, jer se odlično kombinuje sa mnogim prilozima i sosevima. Ali često se desi kada je samo pržimo da bude suva i žilava. Da se to ne bi dešavalo probajte da je napravite u sosu od meda i soja sosa. Med će je omekšati, a soja sos dati potpuno drugačiji šmek.
Sastojci:
- 800 g pilećih prsa
- 400 g šampinjona
- 200 g paradajz pirea
- 3 kašike soja sosa
- 3 kašike meda
- 4 čena belog luka
- mali koren đumbira oko 3 cm
- 100 g sira
- so, biber, origano, crvena mlevena paprika
Priprema:
U činiji pomešajte paradajz pire sa sitno seckanim belim lukom i đumbirom. Dodajte soja sos, med, origano, crni biber, papriku i so. Dobro promešati i u dobijenu smesu dodati pileća prsa iseckana na komadiće i pečurke. Dobro promešajte i sipajte u pleh. Pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta.
Skinite foliju, pospite rendanim sirom i pecite 10 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus