Med i senf sjajan su par koji se posebno dobro slaže s mesom poput piletine. Ne samo da pečeno meso možete da prelijete sa ovim umakom već ga i peći zajedno sa njim.

A ako u ovu mešavinu još dodate sveže isceđeni sok od limuna, dobićete posebnu čaroliju ukusa koja će i najobičniji ručak pretvoriti u pravi gastronomski užitak.

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 100 g meda
  • 100 g senfa
  • 2 limuna
  • so, biber

Priprema:

U činiji pomešajte med i senf da se lepo sjedine. Dodajte sok od jednog limuna i ponovo sve sjedinite. Piletinu isecite na tanje šnicle, pa poređajte u posudu za pečenje i začinite po ukusu. Dobijeni umak ravnomerno sipajte preko mesa, vodeći računa da svaki bude lepo umočen. Oko mesa poređajte limun nasečen na kolutove. Stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni i pecite oko 40 minuta. Kada je pečena servirajte sa po kriškom limuna i prilogom ili svežom salatom po želji.

Izvor: Stvar ukusa