Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILETINA U SOSU OD MEDA I SENFA: Jedan sastojak daje posebnu aromu, a meso će biti mekano kao puter

Autor Marija Brčić

Piletina u sosu od senfa i meda biće toliko sočna da ćete polizati prste.

 Piletina u sosu od senfa i meda Izvor: Shutterstock

Med i senf sjajan su par koji se posebno dobro slaže s mesom poput piletine. Ne samo da pečeno meso možete da prelijete sa ovim umakom već ga i peći zajedno sa njim.

A ako u ovu mešavinu još dodate sveže isceđeni sok od limuna, dobićete posebnu čaroliju ukusa koja će i najobičniji ručak pretvoriti u pravi gastronomski užitak.

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 100 g meda
  • 100 g senfa
  • 2 limuna
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

U činiji pomešajte med i senf da se lepo sjedine. Dodajte sok od jednog limuna i ponovo sve sjedinite. Piletinu isecite na tanje šnicle, pa poređajte u posudu za pečenje i začinite po ukusu. Dobijeni umak ravnomerno sipajte preko mesa, vodeći računa da svaki bude lepo umočen. Oko mesa poređajte limun nasečen na kolutove. Stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni i pecite oko 40 minuta. Kada je pečena servirajte sa po kriškom limuna i prilogom ili svežom salatom po želji.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti