Klasični ražnjići padaju u zaborav kada jedno probate ove od tikvica i belog mesa. Parmezan i mocarelu možete da zamenite nekih jeftinijim tvrdim sirom po vašem izboru. Odličan spoj mesa i povrća će vas oduševiti, a toliko lepo izgledaju da će ulepšati svaku trpezu. Možete da poslužite same ili sa nekom sezonskom salatom.
Pročitajte i kako da napravite lagani kolač da se poočastite nakon ovako ukusnog obroka.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 1 tikvica
- 100 g pršute
- 3 jajeta
- 60 g prezli
Za punjenje:
- 60 g krem sira
- 50 g parmezana
- 50 g mocarele
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, pa izlupajte, a onda posolite i pobiberite. Tikvicu isecite po dužini, a krem sir pomešajte sa parmezanom i rendanom mocarelom. Na tikvicu stavite meso, zatim parče pršute, pa preko namaz od sira. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, a zatim i u prezle. Na štapić za ražnjić stavite po tri urolane tikvice, pa u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus