Đakonije sa roštilja su nezaobilazne na našij trpezi naročito u letnjim danim,a kada sve više vremena provodimo u priordi. a mnogima su omiljeni pileći ražnjići. 

Brzo i lako se prave, još kada ih urolate u slaninicu dobićete jelo prste da poližete. Uz svežu sezonsku salatu imaćete kompletan ručak očas posla. Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 g slanine
  • biber
  • malo aleve paprike

Priprema:

Slaninu isecite na tanke listove, a pileće meso na veće kocke. Začine i piletinu stavite u istu posudu, pa dobro promešajte. Svaku kocku piletine umotajte jednim listićem slanine, pa ih ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada. Na zagrejan roštilj stavljate ražnjiće i pecite ih s obe strane po pet minuta. Uz meso kao prilog kombinujujte krompir, pirinač ili bareno povrće. Ne zaboravite i na čari sveže, sezonske salate.

Izvor: Stvar ukusa