Đakonije sa roštilja su nezaobilazne na našij trpezi naročito u letnjim danim,a kada sve više vremena provodimo u priordi. a mnogima su omiljeni pileći ražnjići.
Brzo i lako se prave, još kada ih urolate u slaninicu dobićete jelo prste da poližete. Uz svežu sezonsku salatu imaćete kompletan ručak očas posla. Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 g slanine
- biber
- malo aleve paprike
Priprema:
Slaninu isecite na tanke listove, a pileće meso na veće kocke. Začine i piletinu stavite u istu posudu, pa dobro promešajte. Svaku kocku piletine umotajte jednim listićem slanine, pa ih ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada. Na zagrejan roštilj stavljate ražnjiće i pecite ih s obe strane po pet minuta. Uz meso kao prilog kombinujujte krompir, pirinač ili bareno povrće. Ne zaboravite i na čari sveže, sezonske salate.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus