Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJSOČNIJA PILETINA KOJA SE SPREMA BRZINSKI I U JEDNOM TIGANJU: Meso je toliko mekano da vam nož ne treba (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Pomoću ovog recepta piletina će uvek biti mekana i sočna.

 Mekana i sočna piletina Izvor: Printscreen/YT/Delicious meal

Ako nemate ideju za ručak, piletina je uvek dobro rešenje. Spremljena u ovom sosu je neverovatno sočna i ukusna, a ako kao prilog poslužite pire krompir, poješće se odmah. Ono što je najbolje, uspeva svima, a meso je toliko mekano da se topi u ustima. 

Posle ovako dobrog obroka počastite se kolačem sa jagodama

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crni luk 
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 25 g putera sa začinima 
  • 1/2 kašičice origana 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso isecite na šnicle, pa propržite u tiganju. Kada su gotove, izvadite ih i u isti tiganj stavite seckani crni i beli luk. Kada se propržite dodajte paradajz pire. Mešajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Začinite slatkom paprikom i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte puter sa začinima. Kada se istopi vratite meso i kuvajte još nekih 15-25 minuta, zavisi od debljine šnicli. Na kraju pospite origanom.

Napomena: Ako ne možete da nađete puter sa začinima, može i običan. I ako primetite da se količina sosa smanjila, dodajte malo vode. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti