Ako nemate ideju za ručak, piletina je uvek dobro rešenje. Spremljena u ovom sosu je neverovatno sočna i ukusna, a ako kao prilog poslužite pire krompir, poješće se odmah. Ono što je najbolje, uspeva svima, a meso je toliko mekano da se topi u ustima. 

Posle ovako dobrog obroka počastite se kolačem sa jagodama

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crni luk 
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 25 g putera sa začinima 
  • 1/2 kašičice origana 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 

Priprema:

Meso isecite na šnicle, pa propržite u tiganju. Kada su gotove, izvadite ih i u isti tiganj stavite seckani crni i beli luk. Kada se propržite dodajte paradajz pire. Mešajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Začinite slatkom paprikom i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte puter sa začinima. Kada se istopi vratite meso i kuvajte još nekih 15-25 minuta, zavisi od debljine šnicli. Na kraju pospite origanom.

Napomena: Ako ne možete da nađete puter sa začinima, može i običan. I ako primetite da se količina sosa smanjila, dodajte malo vode. 

Izvor: Stvar ukusa