Ako nemate ideju za ručak, piletina je uvek dobro rešenje. Spremljena u ovom sosu je neverovatno sočna i ukusna, a ako kao prilog poslužite pire krompir, poješće se odmah. Ono što je najbolje, uspeva svima, a meso je toliko mekano da se topi u ustima.
Posle ovako dobrog obroka počastite se kolačem sa jagodama.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica paradajz paste
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 25 g putera sa začinima
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice slatke paprike
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa propržite u tiganju. Kada su gotove, izvadite ih i u isti tiganj stavite seckani crni i beli luk. Kada se propržite dodajte paradajz pire. Mešajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Začinite slatkom paprikom i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte puter sa začinima. Kada se istopi vratite meso i kuvajte još nekih 15-25 minuta, zavisi od debljine šnicli. Na kraju pospite origanom.
Napomena: Ako ne možete da nađete puter sa začinima, može i običan. I ako primetite da se količina sosa smanjila, dodajte malo vode.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom