Ako nemate ideju za ručak, piletina je uvek dobro rešenje. Spremljena u ovom sosu je neverovatno sočna i ukusna, a ako kao prilog poslužite pire krompir, poješće se odmah. Ono što je najbolje, uspeva svima, a meso je toliko mekano da se topi u ustima.
Posle ovako dobrog obroka počastite se kolačem sa jagodama.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica paradajz paste
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 25 g putera sa začinima
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice slatke paprike
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa propržite u tiganju. Kada su gotove, izvadite ih i u isti tiganj stavite seckani crni i beli luk. Kada se propržite dodajte paradajz pire. Mešajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Začinite slatkom paprikom i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte puter sa začinima. Kada se istopi vratite meso i kuvajte još nekih 15-25 minuta, zavisi od debljine šnicli. Na kraju pospite origanom.
Napomena: Ako ne možete da nađete puter sa začinima, može i običan. I ako primetite da se količina sosa smanjila, dodajte malo vode.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus