Prženice su jeftin doručak ili večera koja se lako sprema. Potreban vam je bajat hleb, mleko i jaja. Njih obično spremate kada nemate ništa kod kuće, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Možete da ih jedete slatke ili slane. Sada ne morate da stojite pored šporeta i da ih pržite u dubokom ulju, nego ih poređajte u tepsiju i zapecite.
Pročitajte i kako da napravite čedar kod kuće.
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 ml mleka
- 30 g peršuna
- 250 g čedar sira
- pakovanje tost hleba
Priprema:
Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa mlekom. Malo smese sipajte u kalup dimenzija 15x22 cm, da pokrijte dno. Zatim poređajte tost hleb unutura (celo pakovanje). Prelijte preostalom smesom. Uzmite četkicu i premažite svako parče hleba, da lepo upije smesu. Pospite seckanim peršunom, a zatim i rednanim sirom. Pecite na 170°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus