Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRŽENICE IZ RERNE BEZ KAPI ULJA: Bez puno muke i prljavih sudova, sve se samo prelije smesom i zapeče (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Najjednostavniji recept za prženice.

 Prženice zapečene u rerni Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Prženice su jeftin doručak ili večera koja se lako sprema. Potreban vam je bajat hleb, mleko i jaja. Njih obično spremate kada nemate ništa kod kuće, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Možete da ih jedete slatke ili slane. Sada ne morate da stojite pored šporeta i da ih pržite u dubokom ulju, nego ih poređajte u tepsiju i zapecite. 

Pročitajte i kako da napravite čedar kod kuće. 

Sastojci:

  • 6 jaja 
  • 200 ml mleka 
  • 30 g peršuna 
  • 250 g čedar sira 
  • pakovanje tost hleba

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa mlekom. Malo smese sipajte u kalup dimenzija 15x22 cm, da pokrijte dno. Zatim poređajte tost hleb unutura (celo pakovanje). Prelijte preostalom smesom. Uzmite četkicu i premažite svako parče hleba, da lepo upije smesu. Pospite seckanim peršunom, a zatim i rednanim sirom. Pecite na 170°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti