Prženice su jeftin doručak ili večera koja se lako sprema. Potreban vam je bajat hleb, mleko i jaja. Njih obično spremate kada nemate ništa kod kuće, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Možete da ih jedete slatke ili slane. Sada ne morate da stojite pored šporeta i da ih pržite u dubokom ulju, nego ih poređajte u tepsiju i zapecite. 

Pročitajte i kako da napravite čedar kod kuće. 

Sastojci:

  • 6 jaja 
  • 200 ml mleka 
  • 30 g peršuna 
  • 250 g čedar sira 
  • pakovanje tost hleba

Priprema: 

Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa mlekom. Malo smese sipajte u kalup dimenzija 15x22 cm, da pokrijte dno. Zatim poređajte tost hleb unutura (celo pakovanje). Prelijte preostalom smesom. Uzmite četkicu i premažite svako parče hleba, da lepo upije smesu. Pospite seckanim peršunom, a zatim i rednanim sirom. Pecite na 170°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa