Srbi obožavaju da jedu ćevape i najbolji su kada su ispečeni na roštilju. Ali, nismo uvek u prilici da ih tako spremamo, pa ih kod kuće pržimo. Ukus ne može da se poredi. Zato vam otkrivamo dugo čuvani trik koji će ćevape učiniti neverovatno sočnim, a baš je jednostavan i ne košta vas ništa. 

Tokom prženja u tiganju oni gube na količini, suvlji su i mogu da zagore. Takođe, oseća se miris prženja koji ćete teško da izbacite. Iskusne domaćice su otkrile trik koji provereno radi i koji će vam pomoći da mleveno meso ispadne savršeno. Ćevape presecite na pola, pa stavite u malo nauljeni pleh. Sipajte rakijsku čašu vode i stavite ih da se peku. Ovako spremljeno meso je neverovatno sočno, jer tokom pečenja upijaju vodu, a zatim puštaju saft u kojem se peku i koji ih čini super ukusnim. 

Izvor: Stvar ukusa