Ako vas mrzi da idete do prodavnice po puter potreban vam je samo 1 sastojak da biste ga napravili kod kuće. Biće jeftiniji i zdraviji od kupovnog, a sa njim možete pripremati razne specijalitete.
Sastojci:
- 600 ml punomasne pavlake za kuvanje
Priprema:
Od ove količine pavlake dobićete 350 g putera. Mutite pavlaku 8-10 minuta mikserom da dobijete gustu smesu. Puter će početi da se odvaja od tečnosti (surutke). Po želji možete posoliti puter. Procedite ga kroz gazu ili cediljku pa isperite u hladnoj vodi. Potom ga prebacite na pek papir i formirajte pravougaoni oblik. Zagladite nožem i stavite u frižider da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem