Ovako pripremljene pomorandže i limun možete staviti na torte, kolače, u mus, pa čak i u slana jela od pačetine i govedine. A evo kako ih možete napraviti kod kuće.
Sastojci:
- limun
- pomorandže
- šećer
Priprema:
Limun i pomorandžu isecite na tanke kriške zajedno sa korom. Semenke uklonite.Sipajte šećer u veliki tanjir i obložite svaku krišku sa obe strane. Sve kriške poređajte u pleh i pecite na 160 stepeni.
Nakon što se kriške zagreju i upiju šećer, stavite ih na rešetku i sušite na 150 stepeni bez otvaranja vrata rerne. Nakon što se malo osuše, izvadite ih i poređajte na papir za pečenje u jednom sloju. Skinite kandirane kriške voća sa papira pre nego što se potpuno osuše, jer tada postaju veoma tvrde.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem