Ovako pripremljene pomorandže i limun možete staviti na torte, kolače, u mus, pa čak i u slana jela od pačetine i govedine. A evo kako ih možete napraviti kod kuće.
Sastojci:
- limun
- pomorandže
- šećer
Priprema:
Limun i pomorandžu isecite na tanke kriške zajedno sa korom. Semenke uklonite.Sipajte šećer u veliki tanjir i obložite svaku krišku sa obe strane. Sve kriške poređajte u pleh i pecite na 160 stepeni.
Nakon što se kriške zagreju i upiju šećer, stavite ih na rešetku i sušite na 150 stepeni bez otvaranja vrata rerne. Nakon što se malo osuše, izvadite ih i poređajte na papir za pečenje u jednom sloju. Skinite kandirane kriške voća sa papira pre nego što se potpuno osuše, jer tada postaju veoma tvrde.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus