Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KANDIRANI LIMUN I POMORANDŽE: Ukrasite torte, kolače ili jedite kao slatkiš - lako, da ih i početnici mogu napraviti

Autor Aleksandra Ljubičić

Ušećereni limun i pomorandža su ukusan desert koji možete sami da napravite kod kuće.

 shutterstock_2131058447.jpg Izvor: Shutterstock

Ovako pripremljene pomorandže i limun možete staviti na torte, kolače, u mus, pa čak i u slana jela od pačetine i govedine. A evo kako ih možete napraviti kod kuće.

Sastojci:

  • limun
  • pomorandže
  • šećer 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Limun i pomorandžu isecite na tanke kriške zajedno sa korom. Semenke uklonite.Sipajte šećer u veliki tanjir i obložite svaku krišku sa obe strane. Sve kriške poređajte u pleh i pecite na 160 stepeni.

Nakon što se kriške zagreju i upiju šećer, stavite ih na rešetku i sušite na 150 stepeni bez otvaranja vrata rerne. Nakon što se malo osuše, izvadite ih i poređajte na papir za pečenje u jednom sloju. Skinite kandirane kriške voća sa papira pre nego što se potpuno osuše, jer tada postaju veoma tvrde.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti