Za manje od pola sata napravite ove ukusne hrskave zalogaje koji izgledom podsećaju na uštipke. Prave se od samo nekoliko sastojaka, a ukoliko volite šampinjone ovaj recept je pun pogodak.
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 2 jajeta
- so, biber
- brašno i prezle po potrebi
- ulje
Priprema:
Birajte manje šampinjone približo iste veličine. Svaki očistite i nožem odsecite stabljiku tako da vam ostane samo gornji deo pečurke. Umutite jaja sa malo soli i bibera, a u odvojenom tanjiru pomešajte brašno i prezle.
Svaku pečurku umočite u jaja i potom uvaljajte u mešavinu brašna i prezli. Spremljene šampinjone ostavite na dasci da malo odstoje i da se prosuše. Pržite ih u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem