Piletina je vrsta mesa koja se lako kombinuje uz različite soseve. A najbolje ide uz beli sos sa šampinjonima. Za ovaj recept ne treba vam prethodno znanje u kulinarstvu samo malo vremena i volje.

Sastojci:

  • 800 g pilećih prsa
  • 400 g šampinjona
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 150 g kačkavalja
  • 30 g maslaca
  • so, biber, peršun
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje. Pržite ih u zagrejanom tiganju 2 minuta na umerenoj vatri sa obe strane. Izvadite ih i propržite pečurke u istom tiganju, zagrevajući 30 grama putera. Posolite i pržite 5 minuta na umerenoj vatri .Dodajte brašno, pržite 1 minut na laganoj vatri. Dodajte mleko i dinstajte 3 minuta. Začinite crnim biberom i peršunom. Dodajte 100 grama rendanog sira i sklonite sa vatre. 

Stavite deo pripremljenog sosa u šerpu. Ređajte pileća prsa i prelijte ih preostalim sosom od pečuraka. Pospite sa 50 grama rendanog sira.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa