Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILEĆA PRSA U SOSU OD PEČURAKA: Jednostavno jelo koje se peče samo 15 minuta - a dodavanje sira daje mu poseban šmek

Autor Aleksandra Ljubičić

Ideja za ručak za celu porodicu.

 piletina u sosu.png Izvor: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Piletina je vrsta mesa koja se lako kombinuje uz različite soseve. A najbolje ide uz beli sos sa šampinjonima. Za ovaj recept ne treba vam prethodno znanje u kulinarstvu samo malo vremena i volje.

Sastojci:

  • 800 g pilećih prsa
  • 400 g šampinjona
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 150 g kačkavalja
  • 30 g maslaca
  • so, biber, peršun
  • maslinovo ulje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pileća prsa posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje. Pržite ih u zagrejanom tiganju 2 minuta na umerenoj vatri sa obe strane. Izvadite ih i propržite pečurke u istom tiganju, zagrevajući 30 grama putera. Posolite i pržite 5 minuta na umerenoj vatri .Dodajte brašno, pržite 1 minut na laganoj vatri. Dodajte mleko i dinstajte 3 minuta. Začinite crnim biberom i peršunom. Dodajte 100 grama rendanog sira i sklonite sa vatre. 

Stavite deo pripremljenog sosa u šerpu. Ređajte pileća prsa i prelijte ih preostalim sosom od pečuraka. Pospite sa 50 grama rendanog sira.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti