Piletina je vrsta mesa koja se lako kombinuje uz različite soseve. A najbolje ide uz beli sos sa šampinjonima. Za ovaj recept ne treba vam prethodno znanje u kulinarstvu samo malo vremena i volje.
Sastojci:
- 800 g pilećih prsa
- 400 g šampinjona
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 150 g kačkavalja
- 30 g maslaca
- so, biber, peršun
- maslinovo ulje
Priprema:
Pileća prsa posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje. Pržite ih u zagrejanom tiganju 2 minuta na umerenoj vatri sa obe strane. Izvadite ih i propržite pečurke u istom tiganju, zagrevajući 30 grama putera. Posolite i pržite 5 minuta na umerenoj vatri .Dodajte brašno, pržite 1 minut na laganoj vatri. Dodajte mleko i dinstajte 3 minuta. Začinite crnim biberom i peršunom. Dodajte 100 grama rendanog sira i sklonite sa vatre.
Stavite deo pripremljenog sosa u šerpu. Ređajte pileća prsa i prelijte ih preostalim sosom od pečuraka. Pospite sa 50 grama rendanog sira.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem