Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.
Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti.
Sastojci:
- 400 g taljatela
- 300 g pilećeg belog mesa
- 450 g pečuraka
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 150 g kačkavalja
- 250 ml pavlake za kuvanje
- malo origana
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni i beli luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite luk da se dinsta. Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta. Testeninu skuvajte uobičajeno sa malo soli. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta. Na kraju dodajte rendani kačkavalj i dekorišite svežim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus