Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TALJATELE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Ručak spreman očas posla, a većinu sastojaka već imate kod kuće

Autor Marija Brčić

Ukoliko nemate previše vremena, ovaj recept za taljatele sa piletinom i pečurkama je idealno rešenje.

 Taljatele sa piletinom i pečurkama Izvor: Shutterstock

Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.

Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti.

Sastojci:

  • 400 g taljatela
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 450 g pečuraka
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 150 g kačkavalja
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • malo origana
  • so, biber
  • svež peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni i beli luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite luk da se dinsta. Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta. Testeninu skuvajte uobičajeno sa malo soli. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta. Na kraju dodajte rendani kačkavalj i dekorišite svežim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti