Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.
Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti.
Sastojci:
- 400 g taljatela
- 300 g pilećeg belog mesa
- 450 g pečuraka
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 150 g kačkavalja
- 250 ml pavlake za kuvanje
- malo origana
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni i beli luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite luk da se dinsta. Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta. Testeninu skuvajte uobičajeno sa malo soli. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta. Na kraju dodajte rendani kačkavalj i dekorišite svežim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno