Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.

Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti.

Sastojci:

  • 400 g taljatela
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 450 g pečuraka
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 150 g kačkavalja
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • malo origana
  • so, biber
  • svež peršun

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni i beli luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite luk da se dinsta. Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta. Testeninu skuvajte uobičajeno sa malo soli. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta. Na kraju dodajte rendani kačkavalj i dekorišite svežim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa