Njoke se prave od krompira i to očas posla. Domaće su uvek bolja opcija od kupovnih, ali ako vas mrzi da pravite i kupovne su dobro rešenje. Mogu da se kombinuju s najrazličitijim umacima i prelivima, a odlična su baza za jela s raznim sosovima od paradajza i pavlake ili topljenog sira. Mogu da se služe i kao prilog uz gulaš, a namenjeni su ljubiteljima brzih, jednostavnih i ukusnih jela od krompirovog testa.
Postoji italijanska uzrečica da kao što se petkom jede riba, četvrtkom se moraju jesti njoke.
Pročitajte i kako da napravite domaće njoke.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 crvena papirka
- 1 čen belog luka
- 400 g pelata
- 500 g njoka
- 130 g mocarela sira
Priprema:
Papriku i luk iseckajte na kockice, pa prodinstajte. Dodajte mleveni beli luk, ostavite minus, pa sipajte pelat. Kuvajte nekih 10 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte njoke koje ste prethodno skuvali. Začinite po želji, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pospite komadima mocarele i pecite na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus