Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENE NJOKE SA MOCARELOM: Najlakši način da ih spremite, a toliko su ukusne da će vam i italijanske domaćice pozavideti

Autor Sanja Belinić

Nikada brži recept za njoke u paradajz sosu sa mocarelom.

 Zapečene njoke u paradajz sosu sa mocarelom Izvor: Shutterstock

Njoke se prave od krompira i to očas posla. Domaće su uvek bolja opcija od kupovnih, ali ako vas mrzi da pravite i kupovne su dobro rešenje. Mogu da se kombinuju s najrazličitijim umacima i prelivima, a odlična su baza za jela s raznim sosovima od paradajza i pavlake ili topljenog sira. Mogu da se služe i kao prilog uz gulaš, a namenjeni su ljubiteljima brzih, jednostavnih i ukusnih jela od krompirovog testa.

Postoji italijanska uzrečica da kao što se petkom jede riba, četvrtkom se moraju jesti njoke. 

Pročitajte i kako da napravite domaće njoke

Sastojci: 

  • 1 crni luk 
  • 1 crvena papirka 
  • 1 čen belog luka 
  • 400 g pelata 
  • 500 g njoka 
  • 130 g mocarela sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Papriku i luk iseckajte na kockice, pa prodinstajte. Dodajte mleveni beli luk, ostavite minus, pa sipajte pelat. Kuvajte nekih 10 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte njoke koje ste prethodno skuvali. Začinite po želji, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Pospite komadima mocarele i pecite na 200°C oko 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti