Ako volite piletinu toskanu, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Koriste se slični sastojci, a jedina razilka je što ovde punite piletinu, a toskana je pohavana, pa se krčka u sosu. Ovako pripremljeno meso je baš sočno i ukusno, a čak ne morate ni prilog da služite. Dovoljna je samo piletina, ali ako želite možete neku osvežavajuću salatu.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 2 kašike maslinovog ulja ili pileće masti
- 1 kašika putera
- 1-2 kašičice mlevene crvene paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice italijanskih začina
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/4 kašičice tucane paprike
Za punjenje:
- 230 g omekšanog krem sira
- 1 do 3 kašičice sušenog paradajza
- 1 šolja svežeg spanaća, seckanog
- 1/4 šolje mocarele ili sira po želji
- parmezan
- tucana crvena paprika (po želji)
Priprema:
Pola količine krem sira sipajte u posudu i dodajte sušeni paradajz, opran i iseckan spanać, renadni sir i parmezan. Dobro sjedinite, začinite tucanom paprikom, ako želite, pa dodajte preostali krem sir. Opet dobro sjedinite. Na mesu napravite prorez sa strane, kao džep, a zatim pomešajte biber, mlevenu papriku, italijanski začin, crni luk u prahu, beli luk u prahu i tucanu papriku. Dobro utrljajte, sa svih strana. Napunite meso smesom sa spanaćem koju ste napravili. U tiganju istopite puter i dodajte pileću mast (može i maslinovo ulje), a zatim ispecite meso.
Izvor: Stvar ukusa
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta