Ako volite piletinu toskanu, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Koriste se slični sastojci, a jedina razilka je što ovde punite piletinu, a toskana je pohavana, pa se krčka u sosu. Ovako pripremljeno meso je baš sočno i ukusno, a čak ne morate ni prilog da služite. Dovoljna je samo piletina, ali ako želite možete neku osvežavajuću salatu.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 2 kašike maslinovog ulja ili pileće masti
- 1 kašika putera
- 1-2 kašičice mlevene crvene paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice italijanskih začina
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/4 kašičice tucane paprike
Za punjenje:
- 230 g omekšanog krem sira
- 1 do 3 kašičice sušenog paradajza
- 1 šolja svežeg spanaća, seckanog
- 1/4 šolje mocarele ili sira po želji
- parmezan
- tucana crvena paprika (po želji)
Priprema:
Pola količine krem sira sipajte u posudu i dodajte sušeni paradajz, opran i iseckan spanać, renadni sir i parmezan. Dobro sjedinite, začinite tucanom paprikom, ako želite, pa dodajte preostali krem sir. Opet dobro sjedinite. Na mesu napravite prorez sa strane, kao džep, a zatim pomešajte biber, mlevenu papriku, italijanski začin, crni luk u prahu, beli luk u prahu i tucanu papriku. Dobro utrljajte, sa svih strana. Napunite meso smesom sa spanaćem koju ste napravili. U tiganju istopite puter i dodajte pileću mast (može i maslinovo ulje), a zatim ispecite meso.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem