Ako volite piletinu toskanu, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Koriste se slični sastojci, a jedina razilka je što ovde punite piletinu, a toskana je pohavana, pa se krčka u sosu. Ovako pripremljeno meso je baš sočno i ukusno, a čak ne morate ni prilog da služite. Dovoljna je samo piletina, ali ako želite možete neku osvežavajuću salatu

Sastojci: 

  • 3 pileća filea 
  • 2 kašike maslinovog ulja ili pileće masti
  • 1 kašika putera
  • 1-2 kašičice mlevene crvene paprike 
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice italijanskih začina
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice tucane paprike

Za punjenje:

  • 230 g omekšanog krem sira
  • 1 do 3 kašičice sušenog paradajza
  • 1 šolja svežeg spanaća, seckanog
  • 1/4 šolje mocarele ili sira po želji 
  • parmezan
  • tucana crvena paprika (po želji) 

Priprema:

Pola količine krem sira sipajte u posudu i dodajte sušeni paradajz, opran i iseckan spanać, renadni sir i parmezan. Dobro sjedinite, začinite tucanom paprikom, ako želite, pa dodajte preostali krem sir. Opet dobro sjedinite. Na mesu napravite prorez sa strane, kao džep, a zatim pomešajte biber, mlevenu papriku, italijanski začin, crni luk u prahu, beli luk u prahu i tucanu papriku. Dobro utrljajte, sa svih strana. Napunite meso smesom sa spanaćem koju ste napravili. U tiganju istopite puter i dodajte pileću mast (može i maslinovo ulje), a zatim ispecite meso. 

Instagram/thatgirlcancook Piletina punjena spanaćem i krem sirom

Izvor: Stvar ukusa