Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBROK SA JAJIMA NA POTPUNO NOV NAČIN: Uz dodatak slaninice, preliven pavlakom, toliko je dobar da ćete olizati tiganj

Autor Aleksandra Ljubičić

Evo predloga kako da iskoristite kuvana jaja i napravite super obrok.

 recept za jajima.png Izvor: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Isprobajte ukusan obrok sa kuvanim jajima koji će i oni koji nisu ljubitelji jaja na taj način, zavoleti. Ovo jelo možete služiti u bilo koje doba dana jer je zasitno i ima dosta hranljivih sastojaka.

Pogledajte i kako da očistite tiganj nakon pripreme.

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 400 g šampinjona
  • 400 g slanine
  • 1 paprika
  • 2 manja crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 2 jajeta
  • sir
  • maslinovo ulje
  • so, biber, crvena slatka paprika, origano, vlašac, peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvati 4 jajeta. Luk isecite na krupnije komade, propržite ga na malo maslinovog ulja zajedno sa paprikom, belim lukom i slaninom 5 minuta na umerenoj vatri. Posolite. Dodajte pečurke, kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, preliti povrće sa pečurkama i slaninom. Ređati paradajz, iseći na krugove, na svaki krug paradajza staviti kuvana jaja, isečena na pola. Pospite paprikom, origanom i rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite 6 minuta na niskoj temperaturi. Kada je jelo sa jajima gotovo, pospite vlašcem i peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti