Isprobajte ukusan obrok sa kuvanim jajima koji će i oni koji nisu ljubitelji jaja na taj način, zavoleti. Ovo jelo možete služiti u bilo koje doba dana jer je zasitno i ima dosta hranljivih sastojaka.

Pogledajte i kako da očistite tiganj nakon pripreme.

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 400 g šampinjona
  • 400 g slanine
  • 1 paprika
  • 2 manja crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 2 jajeta
  • sir
  • maslinovo ulje
  • so, biber, crvena slatka paprika, origano, vlašac, peršun

Priprema:

Skuvati 4 jajeta. Luk isecite na krupnije komade, propržite ga na malo maslinovog ulja zajedno sa paprikom, belim lukom i slaninom 5 minuta na umerenoj vatri. Posolite. Dodajte pečurke, kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, preliti povrće sa pečurkama i slaninom. Ređati paradajz, iseći na krugove, na svaki krug paradajza staviti kuvana jaja, isečena na pola. Pospite paprikom, origanom i rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite 6 minuta na niskoj temperaturi. Kada je jelo sa jajima gotovo, pospite vlašcem i peršunom.

Izvor: Stvar ukusa