Isprobajte ukusan obrok sa kuvanim jajima koji će i oni koji nisu ljubitelji jaja na taj način, zavoleti. Ovo jelo možete služiti u bilo koje doba dana jer je zasitno i ima dosta hranljivih sastojaka.
Pogledajte i kako da očistite tiganj nakon pripreme.
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 400 g šampinjona
- 400 g slanine
- 1 paprika
- 2 manja crna luka
- 3 čena belog luka
- 2 paradajza
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- sir
- maslinovo ulje
- so, biber, crvena slatka paprika, origano, vlašac, peršun
Priprema:
Skuvati 4 jajeta. Luk isecite na krupnije komade, propržite ga na malo maslinovog ulja zajedno sa paprikom, belim lukom i slaninom 5 minuta na umerenoj vatri. Posolite. Dodajte pečurke, kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, preliti povrće sa pečurkama i slaninom. Ređati paradajz, iseći na krugove, na svaki krug paradajza staviti kuvana jaja, isečena na pola. Pospite paprikom, origanom i rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite 6 minuta na niskoj temperaturi. Kada je jelo sa jajima gotovo, pospite vlašcem i peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno