Sočno i ukusno belo meso je uvek dobar izbor za ručak, a pogotovo kada se napravi u paradajz sosu sa lukom. Kao prilog poslužite pirinač sa raznovrsnim povrćem. Dobar je predlog i za nedeljni ručak, a posle se poslužite keks tortom sa belim filom. Nije teško da se pripremi, a ukus će vas očarati. 

Ovaj recept je jako popularan na YouTube-u i za 2 meseca ima preko 2 miliona pregleda. 

Sastojci:

  • 2 pileća filea 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 3 crna luka
  • 1 šargarepa 
  • 3 kašike paradajz paste 
  • 150 ml tople vode 
  • 1 šolja pirinča 
  • 1 paprika 
  • 150 g kukuruza iz konzerve
  • mirođija 

Priprema:

Belo meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i ostavite da se malo marinira. Isecite luk (2 komada) na rebarca, pa ga propržite na malo ulja, a zatim dodajte paradajz pastu (2 kašike) i toplu vodu. Promešajte. Meso stavite da se ispeče, pa mu dodajte luk i promešajte. Ostavite da se krčka još malo. Pirinač stavite da se kuva, pa isecite crni luk (1 komad), šargarepu i papriku. Povrće propržite, pa dodajte kukuruz i kuvani pirinač. Promešajte i isključite. Kada je meso gotovo dodajte seckanu mirođiju. 

Izvor: Stvar ukusa