Za današnji ručak spremite pileći paprikaš, a poslužite sa testeninom. Slanina i šampinjoni daju poseban šmek jelu, a sve se samo sipa u šerpu i ostavi se da se lagano krčka. Makarone možete da zamenite i kuvanim krompirom. Poslužite sa sezonskom salatom i eto obroka za celu porodicu.
Sastojci:
- 250 g taljatela
- 1 veći pileći file
- 1/2 crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 konzerva pelata
- 50 g slanine
- 200 g pečuraka
- 2 paprike šilje
- 1 veza peršuna
- kisela pavlaka
Priprema:
Na ulju propržite seckanu slaninu. Kada postane hrskava, dodajte sitno seckan crni luk, a zatim i beli. Dodajte meso isečeno na kockice. Posle minuta, dva posolite, pobiberite i pospite mlevenom crvenom paprikom, a onda promešajte. Iseckajte paprike i dodajte u jelo, a onda sipajte pelat. Kada je meso skoro gotovo dodajte šampinjone isečene na listiće i sve dobro promešajte. Na kraju dodajte malo seckanog peršuna, a onda dodajte i zapršku, koja se pravi tako što kašiku brašna pomešate sa kiselom pavlakom i dobro sjedinite da nema grudvica. Poslužite sa skuvanim taljatelama.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus