Svi oni koji vode računa o ishrani i zdravlju, ali i žele da nabace mišićnu masu jedu belo meso. Pored brojnih prednosti ono je i veoma ukusno, ali dešava se da kada ga spremite bude suvo i malo bezukusno. Ako želite da vam meso svaki put uspe i bude neverovatno sočno, sve što je potrebno da uradite je da ga marinirate na ovaj način. Salata je sasvim dovoljna kao prilog uz meso.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 3 kašike soja sosa
- 5-6 čenova belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- sok do 1 limuna
- 1 kašika susamovog ulja
Priprema:
Meso isecite uzduž i popreko, da dobijete kocke. Nemojte da sečete do kraja, jer piletina treba da bude cela. U posudi pomešajte soja sos, mleveni beli luk, maslinovo ulje, med, sok od limuna i susamovo ulje. Promešajte i stavite meso. Ostavite da se marinira pola sata. Stavite meso u tiganj, sipajte preostalu marinadu, malo pobiberite i dodajte malo putera. Ispecite i poslužite.
U nastavku teskta pogledajte video sa posptupkom pripreme:
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom