Svi oni koji vode računa o ishrani i zdravlju, ali i žele da nabace mišićnu masu jedu belo meso. Pored brojnih prednosti ono je i veoma ukusno, ali dešava se da kada ga spremite bude suvo i malo bezukusno. Ako želite da vam meso svaki put uspe i bude neverovatno sočno, sve što je potrebno da uradite je da ga marinirate na ovaj način. Salata je sasvim dovoljna kao prilog uz meso. 

Sastojci: 

  • 2 pileća filea
  • 3 kašike soja sosa
  • 5-6 čenova belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • sok do 1 limuna
  • 1 kašika susamovog ulja

Priprema:

Meso isecite uzduž i popreko, da dobijete kocke. Nemojte da sečete do kraja, jer piletina treba da bude cela. U posudi pomešajte soja sos, mleveni beli luk, maslinovo ulje, med, sok od limuna i susamovo ulje. Promešajte i stavite meso. Ostavite da se marinira pola sata. Stavite meso u tiganj, sipajte preostalu marinadu, malo pobiberite i dodajte malo putera. Ispecite i poslužite. 

U nastavku teskta pogledajte video sa posptupkom pripreme: 

tiktok/nutrientmatters Kako se sprema najsočnija piletina

Izvor: Stvar ukusa