Musaka od pire krompira i povrća će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Umesto mesa dodajte tunjevinu i eto laganog obroka koji se sprema baš brzo. Kada se pire pomeša sa sirom, pa zapeče, rezultat je jedno od najboljih jela koje ste probali. Odlična je ideja za ručak, pogotovo kada nemate inspiraciju.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 čena belog luka
- 2 konzerve tunjevine (160g)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 jaje
- 1 kašika paradajz sosa
- 100 g mocarela sira
Priprema:
Skuvajte krompir, pa ispasirajte i dodajte jaje i seckani peršun. Dobro promešajte. Papriku i luk sitno iseckajte, pa stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje. Dodajte i mleveni beli luk i poklopite. Dinstajte nekih 10 minuta, pa dodajte 1 kašiku paradajz sosa. Promešajte, pa kuvajte još 2 minuta, pa sklonite sa šporeta. Dodajte tunjevinu koju ste procedili. Tepsiju premažite puterom, pa sipajte pola količine pire krompira i poravnajte. Preko stavite smesu sa povrćem i tunjevinom, a zatim rendanu mocarelu, pa preostali pire krompir. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Obilato pospite rendanim sirom, pa vratite da se zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus