Musaka od pire krompira i povrća će vas oduševiti već na prvi zalogaj. Umesto mesa dodajte tunjevinu i eto laganog obroka koji se sprema baš brzo. Kada se pire pomeša sa sirom, pa zapeče, rezultat je jedno od najboljih jela koje ste probali. Odlična je ideja za ručak, pogotovo kada nemate inspiraciju. 

Sastojci: 

  • 1 kg krompira 
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 2 konzerve tunjevine (160g)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 jaje
  • 1 kašika paradajz sosa
  • 100 g mocarela sira

Priprema: 

Skuvajte krompir, pa ispasirajte i dodajte jaje i seckani peršun. Dobro promešajte. Papriku i luk sitno iseckajte, pa stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje. Dodajte i mleveni beli luk i poklopite. Dinstajte nekih 10 minuta, pa dodajte 1 kašiku paradajz sosa. Promešajte, pa kuvajte još 2 minuta, pa sklonite sa šporeta. Dodajte tunjevinu koju ste procedili. Tepsiju premažite puterom, pa sipajte pola količine pire krompira i poravnajte. Preko stavite smesu sa povrćem i tunjevinom, a zatim rendanu mocarelu, pa preostali pire krompir. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Obilato pospite rendanim sirom, pa vratite da se zapeče. 

Izvor: Stvar ukusa