Patlidžan je u ovo doba godine najlepši dok je još mlad. Međutim, mnogima ovo baš i nije omiljeno povrće.

Ali, ukoliko ga spremite po ovom receptu, obožavaće ga čak i mališani. Punjenje od sira, pa sve zapečeno u rerni daće mu poseban šmek, a dobićete ručak za koji će svi tražiti repete.

Sastojci:

  • 2 veća patlidžana
  • 250 g kačkavalja
  • 300 g sitnog sira
  • 400 ml soka od paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 150 g spanaća
  • ulje
  • so, biber
  • malo svežeg peršuna

Priprema:

Patlidžane isecite po dužini na trake, pa ih usolite i ostavite sa strane da pusti vodu. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan spanać, crni i beli luk. Sve dinstajte zajedno oko pet minuta, pa na kraju dodajte začine po ukusu. Tiganj sklonite sa vatre, smesu stavite u posudu, pa dodajte sir i sve zajedno pomešajte. U pleh, u kom ćete peći patlidžan, sipajte sav paradajz sos. Na radnu površinu stavite po jedan list patlidžana, pa ga premažite smesom od sira i spanaća. Na kraju, list patlidžana pospite rendanim kačkavaljem i urolajte, pa slažite u pleh. Postupak ponavljate sve dok imate materijala. Rolnice stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa