Ćufte u paradajz sosu su čuveno srpsko jelo i retko koja osoba ih ne voli. Najčešće se služe sa pire krompirom, a sada isprobajte i recept za sočne ćuftice u sosu od belog luka. Aromatične i preukusne, jednostavno nećete moći da prestanete da ih jedete, a najbolje od svega je što se prave baš lako.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 1 jaje
- malo brašna
- 2 kašike prezli
- malo mleka
- 100 g kisele pavlake
Priprema:
Prezle prelijte mlekom i ostavite da upije. Pomešajte meso, prezle i jaje, posolite i pobiberite, pa sjedinite. Oblikujte manje ćufte, uvaljajte ih u brašno i stavite da isprže sa svih strana. Izvadite iz tiganja, pa na masnoći prodinstajte crni luk isečen na rebarca. Kada omekne dodajte malo brašna i začinske paprike, promešajte i nalijte vodom da ogrezne. Poklopite i dinstajte još 15 minuta. Sklonite sa šporeta, pa dodajte pavlaku i lagano promešajte i vratite ćufte u tiganj.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus