Ćufte u paradajz sosu su čuveno srpsko jelo i retko koja osoba ih ne voli. Najčešće se služe sa pire krompirom, a sada isprobajte i recept za sočne ćuftice u sosu od belog luka. Aromatične i preukusne, jednostavno nećete moći da prestanete da ih jedete, a najbolje od svega je što se prave baš lako.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 1 jaje
- malo brašna
- 2 kašike prezli
- malo mleka
- 100 g kisele pavlake
Priprema:
Prezle prelijte mlekom i ostavite da upije. Pomešajte meso, prezle i jaje, posolite i pobiberite, pa sjedinite. Oblikujte manje ćufte, uvaljajte ih u brašno i stavite da isprže sa svih strana. Izvadite iz tiganja, pa na masnoći prodinstajte crni luk isečen na rebarca. Kada omekne dodajte malo brašna i začinske paprike, promešajte i nalijte vodom da ogrezne. Poklopite i dinstajte još 15 minuta. Sklonite sa šporeta, pa dodajte pavlaku i lagano promešajte i vratite ćufte u tiganj.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom