Ćufte u paradajz sosu su čuveno srpsko jelo i retko koja osoba ih ne voli. Najčešće se služe sa pire krompirom, a sada isprobajte i recept za sočne ćuftice u sosu od belog luka. Aromatične i preukusne, jednostavno nećete moći da prestanete da ih jedete, a najbolje od svega je što se prave baš lako. 

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 crna luka
  • 1 jaje
  • malo brašna
  • 2 kašike prezli
  • malo mleka
  • 100 g kisele pavlake

Priprema:

Prezle prelijte mlekom i ostavite da upije. Pomešajte meso, prezle i jaje, posolite i pobiberite, pa sjedinite. Oblikujte manje ćufte, uvaljajte ih u brašno i stavite da isprže sa svih strana. Izvadite iz tiganja, pa na masnoći prodinstajte crni luk isečen na rebarca. Kada omekne dodajte malo brašna i začinske paprike, promešajte i nalijte vodom da ogrezne. Poklopite i dinstajte još 15 minuta. Sklonite sa šporeta, pa dodajte pavlaku i lagano promešajte i vratite ćufte u tiganj.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE