Đuveč je jedno od onih jela koje se samo sprema, vaše je da propržite luk u tiganju i onda sve prebacite u đuvečaru, dodate povrće i pečete u rerni. Od povrća možete dodati bilo šta što trenutno imate u frižideru poput šargarepe, celera, praziluka, boranije, graška, pečuraka...

Kompletan ručak za manje od sat vremena na vašem stolu, a u njemu će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja pirinča
  • 2-3 paradajza
  • 3-4 krompira
  • grašak i boranija odokativno
  • so, biber, mlevena slatka paprika, peršun
  • ulje

Priprema:

Na ulju izdinstati crni i beli luk, praziluk i šargarepu. Zatim dodajte seckan paradajz i pirinač. Sačekajte da voda iz paradajzaispari, a pirinač omekša. Dodajte začine, pa sipajte smesu u đuvečaru. Dodajte krompir sečen na kockice i ostalo povrće. Promešajte pa posolite još malo. Sipajte malo vode i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se povrće ne skuva.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE