Đuveč je jedno od onih jela koje se samo sprema, vaše je da propržite luk u tiganju i onda sve prebacite u đuvečaru, dodate povrće i pečete u rerni. Od povrća možete dodati bilo šta što trenutno imate u frižideru poput šargarepe, celera, praziluka, boranije, graška, pečuraka...
Kompletan ručak za manje od sat vremena na vašem stolu, a u njemu će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 struk praziluka
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 1 šolja pirinča
- 2-3 paradajza
- 3-4 krompira
- grašak i boranija odokativno
- so, biber, mlevena slatka paprika, peršun
- ulje
Priprema:
Na ulju izdinstati crni i beli luk, praziluk i šargarepu. Zatim dodajte seckan paradajz i pirinač. Sačekajte da voda iz paradajzaispari, a pirinač omekša. Dodajte začine, pa sipajte smesu u đuvečaru. Dodajte krompir sečen na kockice i ostalo povrće. Promešajte pa posolite još malo. Sipajte malo vode i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se povrće ne skuva.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem