Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĐUVEČ BEZ MESA: Ručak koji se skoro pa sam sprema, a od sastojaka stavite sve što nađete u frižideru

Autor Aleksandra Ljubičić

Ručak za celu porodicu.

 Recept za đuveč bez mesa 1439632901.jpg Izvor: Shutterstock

Đuveč je jedno od onih jela koje se samo sprema, vaše je da propržite luk u tiganju i onda sve prebacite u đuvečaru, dodate povrće i pečete u rerni. Od povrća možete dodati bilo šta što trenutno imate u frižideru poput šargarepe, celera, praziluka, boranije, graška, pečuraka...

Kompletan ručak za manje od sat vremena na vašem stolu, a u njemu će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja pirinča
  • 2-3 paradajza
  • 3-4 krompira
  • grašak i boranija odokativno
  • so, biber, mlevena slatka paprika, peršun
  • ulje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na ulju izdinstati crni i beli luk, praziluk i šargarepu. Zatim dodajte seckan paradajz i pirinač. Sačekajte da voda iz paradajzaispari, a pirinač omekša. Dodajte začine, pa sipajte smesu u đuvečaru. Dodajte krompir sečen na kockice i ostalo povrće. Promešajte pa posolite još malo. Sipajte malo vode i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se povrće ne skuva.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti