Đuveč je tradicionalno vojvođansko varivo u koje možete da dodate i meso ako želite. Ovo jelo je lagano, pa je dobar predlog za letnji ručak. Puno je raznovrsnog povrća, a kada ga zapečete sa bujonom biće još sočnije. Ono što je najbolje od svega je da ne oduzima puno vremana, niti se kuvate pored šporeta.
Sastojci:
- 1 šolja graška iz konzerve
- 100-150 g pirinča
- 3 paradajza
- 3 paprike
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kocka za supu od povrća
Priprema:
U šerpu sipajte vodu (700 ml) i dodajte kocku supe. Kada se otopi sklonite sa šporeta. U posudu koju ste nauljili sipajte paradajz, grašak, šargarepu, papariku i seckani crni luk. Prethodno povrće operite. Dodajte i pirinač koji ste oprali kao i začine, pa dobro promešajte. Prelijte sa 2/3 bujona od povćra. Pokrijte i pecite na 220°C oko 35 minuta. Zatim skinite poklopac, ako treba dodajte još malo vode ili bujona, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 10 minuta. Pospite seckanim peršunom ako želite.
Ako želite da pravite đuveč sa mesom, malo ga prodinstajte ili propžite, pa dodajte povrće i pecite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem