Kada bi znali koliko je jednostavno i lako napraviti ledeni čaj, verujemo kako biste u njemu uživali tokom cele godine.
Klasična baza za ledeni čaj su obične kesice čaja jer omogućuju da lako birate ukuse, a najčešće se koriste voćni, kamilica, nana ili zeleni čaj. Ohlađeni domaći čajevi su pravo osveženje za tople dane, a najbolja razmera pri pravljenu čaja je 6 kesica čaja na 1,5 litar vode.
Sastojci:
6 kesica čaja po ukusu
1,5 l vode
2 kašika meda
3 manja limuna
1 pomorandža
1 kašika sveže nane
led
Priprema:
Kesice čaja prelijte sa vodom kojaje proključala, a zatim dodajte med, pa mešajte dok se med ne rastopi. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatik izvadite kesice i stavite u frižider da se ohladi. Kada se dovoljno ohladi prelijte ge u veliki bokal, najboje od stakla, a zatim dodajte sok od dva limuna, limun isečen na kriške, nanu i isečenu narandžu. Po želji didajte nekoliko kosckica limuna i sve lepo promešajte. Za polsuživanje ulijte čaj u visoke čaše s kriškama voća i kockicama leda.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus