Neobične mafine od tikvica punjene povrćem i sirom možete da poslužite za predjelo na svečanoj trpezi, ali i kao fenomenalan doručak ili večeru. Super su posluženje kada vam dođu prijatelju, pogotovo ako imate i domaći limunćelo. Iskoristite sezonu tikvica i napravite najrazličitija moguća jela. Predlažemo vam i slanu tortu od tikvica ili možda ako više volite probajte musaku bez mesa

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 4 jajeta
  • jabukovo sirće
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 šargarepe
  • 1/2 žute paprike 
  • 1/2 crvene paprike
  • 60 g feta sira 
  • 60 g parmezana 

Priprema:

Tikvicu izrendajte i posolite, pa ostavite 10- minuta. Jaja stavite da se kuvaju (2 komada). Crni luk iseckajte i propržite, a zatim dodajte sekcanu šargarepu i papriku. Tikvice ocedite, pa dodajte jaje (1 komad) i posolite i pobiberite. Zatim dobro sjedinite. Nauljite kalup za mafine, pa u njih sipajte smesu sa tikvicama. Dobro utisnite, da smesa bude i na dnu i po ivici. Pecite na 180°C oko 15 minuta. U proprženo povrće dodajte isecaknu fetu i od kuvanih jaja uzmite belanca, iseckajte i dodajte. Sipajte sirovo jaje (1 komad) i dobro promešajte. Izvadite tikvice iz rerne, pa sipajte preko njih smesu sa povrćem i sirom. Pospite parmezanom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa