Ljudi često pohuju ili griluju belo meso, pa vam predlažemo da napravite lagane i ukusne pljeskavice od piletine. Mogu da se jedu i same, ali kao prilog možete da spremite zanimljiv pire od karfiola ili neku osvežavajuću salatu. Sastojke već imate kod kuće, a pročitajte i kako da napravite domaću mocarelu

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • peršun, mirođija 
  • 3 jajeta 
  • 80 g mocarela sira
  • 3 kašike majoneza
  • 50 g brašna

Priprema:

Piletinu isecite na kockice. Dodajte seckani peršun i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte rendanu mocarelu i majonez. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu. Dobro promešajte. Zatim dodajte i brašno i sve lepo sjedinite. Kašikom vadite smesu i stavljajte u zagrejano ulje. Pržite dok ne budu spremni. 

Izvor: Stvar ukusa