Ljudi često pohuju ili griluju belo meso, pa vam predlažemo da napravite lagane i ukusne pljeskavice od piletine. Mogu da se jedu i same, ali kao prilog možete da spremite zanimljiv pire od karfiola ili neku osvežavajuću salatu. Sastojke već imate kod kuće, a pročitajte i kako da napravite domaću mocarelu.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- peršun, mirođija
- 3 jajeta
- 80 g mocarela sira
- 3 kašike majoneza
- 50 g brašna
Priprema:
Piletinu isecite na kockice. Dodajte seckani peršun i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte rendanu mocarelu i majonez. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu. Dobro promešajte. Zatim dodajte i brašno i sve lepo sjedinite. Kašikom vadite smesu i stavljajte u zagrejano ulje. Pržite dok ne budu spremni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus