Brzo i lako napravite povrće u rerni, samo ga iseckajte i poređajte u pleh. Odlično je kao prilog uz meso, pogotovo roštilj. Ono što je najbitnije je da nema puno nereda. Zaboravite na prženje povrća, ovako pripremljeno ne samo da je ukusnije, nego je i mnogo zdravije.
Sastojci:
- 4 krompira
- 3 šargarepe
- 1 ljubičasti luk
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 5 paradajza
- 3 kašike ulja
Priprema:
Krompir, šargarepu, luk, papriku i tikvicu isecite, pa stavite u posudu. Zatim ulje posolite, pobiberite i sipajte beli luk u prahu. Prelijte povrće i dobro promešajte. Rasporedite po plehu koji ste obložili pek papirom. Pecite na 225°C oko 20 minuta, pa dodajte iseckani paradajz i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem