Brzo i lako napravite povrće u rerni, samo ga iseckajte i poređajte u pleh. Odlično je kao prilog uz meso, pogotovo roštilj. Ono što je najbitnije je da nema puno nereda. Zaboravite na prženje povrća, ovako pripremljeno ne samo da je ukusnije, nego je i mnogo zdravije. 

Sastojci:

  • 4 krompira
  • 3 šargarepe
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 5 paradajza
  • 3 kašike ulja

Priprema:
Krompir, šargarepu, luk, papriku i tikvicu isecite, pa stavite u posudu. Zatim ulje posolite, pobiberite i sipajte beli luk u prahu. Prelijte povrće i dobro promešajte. Rasporedite po plehu koji ste obložili pek papirom. Pecite na 225°C oko 20 minuta, pa dodajte iseckani paradajz i pecite još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE