Grilovane tikvice su jednostavno i lagano jelo za čiju pripremu je potrebno 15 minuta. Odlično se slažu uz meso sa roštilja, a uz domaći sir mogu da budu i kompletan obrok.

Super su i kada se ohlade, pa ih možete jesti kao obrok salatu uz dodatak mesa ili paste. 

Sastojci:

  • 3 veće tikvice
  • 3 čena belog luka
  • malo svežeg peršuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • malo sirćeta
  • so, biber

Priprema:

Tikvice dobro operite, a ako im je kora mekana ne morate da ih ljuštite. Isecite ih na kolutove debljine pola centimetra, pa ih stavite u činiju i malo posolite. Ostavite ih tako par minuta da puste višak vode. Ukoliko ima potrebe malo ih prosušite ubrusom. U gril tiganj stavite malo maslinovog ulja, zagrejte i spustite tikvice. Pecite ih par minuta sa obe strane da dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih u činiju i ostavite da se prohlade. Za to vreme naseckajte beli luk i peršun. Pospite po tikvicama, dodajte još malo ulja i sirće, a ukoliko ima potrebe posolite još i pobiberite. Ovako pripremljene tikvice odlične su i kada se ohlade, pa se mogu jesti i sutradan kao hladna salata. 

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE