Grilovane tikvice su jednostavno i lagano jelo za čiju pripremu je potrebno 15 minuta. Odlično se slažu uz meso sa roštilja, a uz domaći sir mogu da budu i kompletan obrok.
Super su i kada se ohlade, pa ih možete jesti kao obrok salatu uz dodatak mesa ili paste.
Sastojci:
- 3 veće tikvice
- 3 čena belog luka
- malo svežeg peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- malo sirćeta
- so, biber
Priprema:
Tikvice dobro operite, a ako im je kora mekana ne morate da ih ljuštite. Isecite ih na kolutove debljine pola centimetra, pa ih stavite u činiju i malo posolite. Ostavite ih tako par minuta da puste višak vode. Ukoliko ima potrebe malo ih prosušite ubrusom. U gril tiganj stavite malo maslinovog ulja, zagrejte i spustite tikvice. Pecite ih par minuta sa obe strane da dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih u činiju i ostavite da se prohlade. Za to vreme naseckajte beli luk i peršun. Pospite po tikvicama, dodajte još malo ulja i sirće, a ukoliko ima potrebe posolite još i pobiberite. Ovako pripremljene tikvice odlične su i kada se ohlade, pa se mogu jesti i sutradan kao hladna salata.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus