Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRILOVANE TIKVICE IZ TIGANJA: Zdravo i lagano jelo koje se pravi za tili čaš - prste da poližeš koliko su dobre

Autor Marija Brčić

Grilovane tikvice spremne su za najviše 15 minuta.

 Grilovane tikvice Izvor: Printscreen/YT/Spain on a Fork

Grilovane tikvice su jednostavno i lagano jelo za čiju pripremu je potrebno 15 minuta. Odlično se slažu uz meso sa roštilja, a uz domaći sir mogu da budu i kompletan obrok.

Super su i kada se ohlade, pa ih možete jesti kao obrok salatu uz dodatak mesa ili paste. 

Sastojci:

  • 3 veće tikvice
  • 3 čena belog luka
  • malo svežeg peršuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • malo sirćeta
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tikvice dobro operite, a ako im je kora mekana ne morate da ih ljuštite. Isecite ih na kolutove debljine pola centimetra, pa ih stavite u činiju i malo posolite. Ostavite ih tako par minuta da puste višak vode. Ukoliko ima potrebe malo ih prosušite ubrusom. U gril tiganj stavite malo maslinovog ulja, zagrejte i spustite tikvice. Pecite ih par minuta sa obe strane da dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih u činiju i ostavite da se prohlade. Za to vreme naseckajte beli luk i peršun. Pospite po tikvicama, dodajte još malo ulja i sirće, a ukoliko ima potrebe posolite još i pobiberite. Ovako pripremljene tikvice odlične su i kada se ohlade, pa se mogu jesti i sutradan kao hladna salata. 

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti