Do sada ste sigurno pohovali tikvice, ali niste ovako. Kada se pohuje hrana obično se isprlja puno sudova, ali ako koristite kesu, ne samo da ćete olakšati sebi jer neće biti puno sudova za pranje, nego će i tikvice biti savršeno ukusne. Sve što vam je potrebno je brašno i voda, kao i kesa.
Pročitajte i kako da ulje ne prska tokom prženja.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- kesa
- brašno
- voda
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, a zatim ih posolite i ostavite da puste vodu. U kesu sipajte brašno i vodu, zatvorite i pritiskajte rukama dok se sastojci lepo ne sjedine. Tikvice dobro osušite, pa ih ubacite u kesu i malo rukama pritisnite da se smesa zalepi. Pržite u dobro zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.