Pržena hrana možda nije najzdravija, ali je definitivno najomiljenija. Pomfrit, pohovane belo meso, faširane šnice, riba... su najukusniji kada se isprže u dosta ulja. Uglavnom hranu možete i da pečete u rerni, ali ukus nije isti. Ono što je nezgodno kod prženja nekog jela je što ulje prska na sve strane, pa može da se desi da se opeče, ali i ono što je verovatnije da isprljate šporet i emelente.
Postoji jedan trik sastojak koji će vam omogućiti prženje hrane bez prskanja ulja, pa nećete morati da ribate kuhinju čim spremite ručak.
U tiganj u kome ćete pržiti pre nego što dodate ulje sipajte prstohvat soli. Lagano zagrevajte, pa tek naknadno sipajte ulje. I na kraju dodajte to što želite da pržite. Nemojte preterano da solite hranu jer u tiganju već ima soli.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus