Pržena hrana možda nije najzdravija, ali je definitivno najomiljenija. Pomfrit, pohovane belo meso, faširane šnice, riba... su najukusniji kada se isprže u dosta ulja. Uglavnom hranu možete i da pečete u rerni, ali ukus nije isti. Ono što je nezgodno kod prženja nekog jela je što ulje prska na sve strane, pa može da se desi da se opeče, ali i ono što je verovatnije da isprljate šporet i emelente.
Postoji jedan trik sastojak koji će vam omogućiti prženje hrane bez prskanja ulja, pa nećete morati da ribate kuhinju čim spremite ručak.
U tiganj u kome ćete pržiti pre nego što dodate ulje sipajte prstohvat soli. Lagano zagrevajte, pa tek naknadno sipajte ulje. I na kraju dodajte to što želite da pržite. Nemojte preterano da solite hranu jer u tiganju već ima soli.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem