Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ULJE NE PRSKA TOKOM PRŽENJA: U tiganj obavezno dodajte i jedan trik sastojak koji svi imaju kod kuće

Autor Sanja Belinić

Dodajte samo jedan sastojak u tiganj pre nego što krenete da pržite i ulje neće prskati na sve strane.

 Kako da ulje ne prska tokom prženja Izvor: Shutterstock

Pržena hrana možda nije najzdravija, ali je definitivno najomiljenija. Pomfrit, pohovane belo meso, faširane šnice, riba... su najukusniji kada se isprže u dosta ulja. Uglavnom hranu možete i da pečete u rerni, ali ukus nije isti. Ono što je nezgodno kod prženja nekog jela je što ulje prska na sve strane, pa može da se desi da se opeče, ali i ono što je verovatnije da isprljate šporet i emelente.

Možda će vas zanimati

Postoji jedan trik sastojak koji će vam omogućiti prženje hrane bez prskanja ulja, pa nećete morati da ribate kuhinju čim spremite ručak.

U tiganj u kome ćete pržiti pre nego što dodate ulje sipajte prstohvat soli. Lagano zagrevajte, pa tek naknadno sipajte ulje. I na kraju dodajte to što želite da pržite. Nemojte preterano da solite hranu jer u tiganju već ima soli. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tanja

Kakva glupost.Da ne prska ulje dovljno je da je temperatura odgovarajuća,tj.zagrejana kako tteba,i da je tiganj dobar.I to je to.Kakva so.Hahaha

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti