Kuhinja je mesto na kome, kako god da okrenete, ne možete da izbegnete masnoću. Priprema hrane, a pogotovo ona koja se prži često ume da zamasti površine prilikom pripreme.

Verujemo da ste pokušali da ih do sada očistite raznim sredstvima i krpama, ali često se desi da ne dobijete željene rezultate. Srećom, postoji vrlo efikasno rešenje za ovaj problem.

Sve što je potrebno da uradite jeste da na 30 sekundi stavite sunđer u mikrotalasnu i masnoća će biti uklonjena za svega nekoliko minuta. Ukoliko nemate mikrotalasnu stavite ga u rernu zagrejanu na 100 stepeni.

Pre svega, nakvasite sunđer, ali pripazite da ne bude potpuno mokar. Zatim ga stavite u mikrotalasnu i zagrevajte 20-30 sekundi. Nakon toga ga pažljivo izvadite da se ne opečete.

Masne delove u kuhinji poprskajte sredstvom za odmašćivanje, dok se sunđer bude zagrevao. Nakon toga, vrućim sunđerom pređite preko masnih površina i uklonićete masnoću očas posla.

Ovaj jednostavan trik promenite na svim površinama, počev od kuhinjskih elemenata, pa do šporeta, ali i zamašćenih pločica. 

Izvor: Stvar ukusa