Prilikom održavanja domaćinstva postoji nekoliko stvari koje domaćicama promaknu da očiste. Jedna od njih je i sunđer za pranje sudova.

Većina domaćica zaboravi da opere sunđer i jednostavno ga posle više nedelja korišćenja zameni novim, i ne znajući da je sa prethodnim eliminisala iz kuhinje na milione bakterija koje su se već posle prvih dana upotrebe nastanile na starom sunđeru.

Jedna domaćica po imenu Viki podelila je na svom TikTok profilu trik kako da osvežite kuhinjski sunđer i “ubijete” bakterije.

- Da li ste znali da vaš kuhinjski sunđer može da sadrži 362 različite vrste bakterija i čak 45 milijardi bakterija po kvadratnom centimetru - napisala je ona u videu i dodala da je iz tog razloga posebno važno redovno prati ili menjati kuhinjski sunđer.

Da biste sunđer za sudove održavali čistim, Viki savetuje da ga najmanje jednom nedeljno stavite na gornju policu mašine za pranje sudova i operete zajedno sa posuđem.

Pre nego što sunđer vratite u upotrebu, obavezno ga sasvim osušite. Takođe je važno čuvati sunđer na mestu koje će mu omogućiti da se osuši. Mokra, vlažna područja pogoduju razvoju bakterija i klica upozorava ova iskusna domaćica, a video možete pogledati u nastavku teksta.

Kako da kuhinjski sunđer duže traje tiktok/wikihow

Izvor: Stvar ukusa