Zaboravite na klasične jer će vas pohovane sarmice od tikvica raspametiti.

Svi vole sarme, bilo da su od zelja ili kiselog kupusa, ali ove neobične od tikvica će vas oduševiti na prvi zalogaj. Tikvice ispohujte, a zatim ih napunite osvežavajućim nadevom i urolajte. Nikad lakša priprema, a ukus očaravajući. Mogu da se jedu za ručak, ali možete da ih služite i kao predjelo kada su slave ili praznici.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 paradajz
- 100 g tvrdog sira
- 3-4 čena belog luka
- 2-3 kašike majoneza
- 3 jajeta
- brašno
- peršun
Priprema:
Tikvice isecite na kriške po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu. Sir izrendajte i pomešajte sa mlevenim belim lukom, seckanim peršunom i majonezom. Tikvice dobro osušite i onda uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja. Ispržite i vadite na ubrus da se ocede. Premažite ih smesom sa sirom, pa stavite preko iseckani paradajz i urolajte. Zatvorite čačkalicom.
Izvor: Stavr ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.