Svi vole sarme, bilo da su od zelja ili kiselog kupusa, ali ove neobične od tikvica će vas oduševiti na prvi zalogaj. Tikvice ispohujte, a zatim ih napunite osvežavajućim nadevom i urolajte. Nikad lakša priprema, a ukus očaravajući. Mogu da se jedu za ručak, ali možete da ih služite i kao predjelo kada su slave ili praznici. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 paradajz
  • 100 g tvrdog sira
  • 3-4 čena belog luka
  • 2-3 kašike majoneza
  • 3 jajeta
  • brašno
  • peršun

Priprema:

Tikvice isecite na kriške po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu. Sir izrendajte i pomešajte sa mlevenim belim lukom, seckanim peršunom i majonezom. Tikvice dobro osušite i onda uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja. Ispržite i vadite na ubrus da se ocede. Premažite ih smesom sa sirom, pa stavite preko iseckani paradajz i urolajte. Zatvorite čačkalicom.

Izvor: Stavr ukusa