Piletina je gotovo svima prvi izbor kada su ideje za ručak u pitanju. Em nije skupa, a i lako se pravi. Donosimo vam recept za karabatak zapečen u rerni sa raznovrsnim povrćem, a na kraju se doda sir koji se razvlači kada se istopi. Jeftin i ukusan obrok za celu porodicu, a najbolje od svega je što ne zahteva stajanje pored šporeta.
Sastojci:
- 4 karabataka
- 500 g krompira
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 150 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
Priprema:
Meso posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom, mlevenim belim lukom i prelijte uljem (2-3 kašike). Dobro promešajte i ostavite da se marinira nekih 20-ak minuta. Stavite meso u tiganj i preko pospite seckani crni luk. Preko stavite isečen krompir i prelijte pavlakom za kuvanje. Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C oko 45 minuta. Izvadite iz rerne i poređajte paradajz isečen na kriške, a zatim pospite rendanim sirom. Vratite u rernu, bez folije, još 10 minuta. Pospite seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem