Ćufte u paradajz sosu nema ko ne voli, ali kada su vrućine nikome ne se stoji dugo pored šporeta da ih prži. Ovaj recept za ćufte pečene u rerni skratiće vam vreme provedeno u kuhinji, a dobićete savršeno ukusno jelo prste da poližete. 

Poslužite ih uz kremasti pire krompir ili uz svežu salatu, a kada ih jednom budete probali pravićete ih stalno.

Sastojci:

Za ćufte:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kriška hleba
  • so, biber

Za sos:

  • 400 ml pasiranog paradajza
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • svež peršun
  • svež bosiljak
  • prstohvat sećera
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Beli i crni luk sitno naseckajte ili ih sameljite u blenderu. U dublju činiju dodajte meso, celo jaje, luk, začine, a krišku hleba malo pokvasite, pa je umešajte u smesu. Rukama dobro sve sjedinite, pa pravite loptice. Ređajte ih u vatroslatnu činiju. Posebno pomešajte pasirani paradajz sa maslinovim ulje i šećerom, pa zalijte ćufte. Pokrijte folijom, pa ubacute u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Pred kraj pečenja skinite foliju, pospite renadnim kačkavaljem i ostavite da se lepo zapeku i uhvate koricu. Kada su gotove pospite ih naseckanim svežim peršunom i bosiljkom. 

Izvor: Stvar ukusa