Ćufte u paradajz sosu nema ko ne voli, ali kada su vrućine nikome ne se stoji dugo pored šporeta da ih prži. Ovaj recept za ćufte pečene u rerni skratiće vam vreme provedeno u kuhinji, a dobićete savršeno ukusno jelo prste da poližete.
Poslužite ih uz kremasti pire krompir ili uz svežu salatu, a kada ih jednom budete probali pravićete ih stalno.
Sastojci:
Za ćufte:
- 450 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kriška hleba
- so, biber
Za sos:
- 400 ml pasiranog paradajza
- 3 kašike maslinovog ulja
- svež peršun
- svež bosiljak
- prstohvat sećera
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Beli i crni luk sitno naseckajte ili ih sameljite u blenderu. U dublju činiju dodajte meso, celo jaje, luk, začine, a krišku hleba malo pokvasite, pa je umešajte u smesu. Rukama dobro sve sjedinite, pa pravite loptice. Ređajte ih u vatroslatnu činiju. Posebno pomešajte pasirani paradajz sa maslinovim ulje i šećerom, pa zalijte ćufte. Pokrijte folijom, pa ubacute u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Pred kraj pečenja skinite foliju, pospite renadnim kačkavaljem i ostavite da se lepo zapeku i uhvate koricu. Kada su gotove pospite ih naseckanim svežim peršunom i bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem