Piletina je savršen izbor za ručak, a ovako pripremljena sa prilogom i sirom će vas oduševiti na prvi zalogaj. Može da se najede cela porodica, a olakšavajuće je to što nema puno sudova za pranje. Potreban vam je samo jedan tiganj koji sada bez muke možete da operete posle korišćenja. 

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 7 čeri paradajza
  • 6 manjih krompira
  • 150 ml paradajz sosa 
  • 100 ml vode 
  • tvrdi sir po želji 

Priprema: 

Meso isecite na deblje trake, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, a zatim ih propržite na puteru i maslinovom ulju. Sklonite iz tiganja, pa dodajte još malo maslinovog ulja i putera i dodajte seckani krompir i propžite. Zatim dodajte seckan crni luk, a posle par minuta i seckanu papriku i paradajz. Na kraju i seckan beli luk i prelijte paradajz sosom i vodom. Začinite po želji i kuvajte, pa onda vratite meso. Pospite rendanim sirom i pecite na 200°C oko 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa