Piletina je savršen izbor za ručak, a ovako pripremljena sa prilogom i sirom će vas oduševiti na prvi zalogaj. Može da se najede cela porodica, a olakšavajuće je to što nema puno sudova za pranje. Potreban vam je samo jedan tiganj koji sada bez muke možete da operete posle korišćenja.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 7 čeri paradajza
- 6 manjih krompira
- 150 ml paradajz sosa
- 100 ml vode
- tvrdi sir po želji
Priprema:
Meso isecite na deblje trake, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, a zatim ih propržite na puteru i maslinovom ulju. Sklonite iz tiganja, pa dodajte još malo maslinovog ulja i putera i dodajte seckani krompir i propžite. Zatim dodajte seckan crni luk, a posle par minuta i seckanu papriku i paradajz. Na kraju i seckan beli luk i prelijte paradajz sosom i vodom. Začinite po želji i kuvajte, pa onda vratite meso. Pospite rendanim sirom i pecite na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus