Pripremite piletinu sa povrećem i oduševite porodicu ili goste.

Piletina je savršen izbor za ručak, a ovako pripremljena sa prilogom i sirom će vas oduševiti na prvi zalogaj. Može da se najede cela porodica, a olakšavajuće je to što nema puno sudova za pranje. Potreban vam je samo jedan tiganj koji sada bez muke možete da operete posle korišćenja.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 7 čeri paradajza
- 6 manjih krompira
- 150 ml paradajz sosa
- 100 ml vode
- tvrdi sir po želji
Priprema:
Meso isecite na deblje trake, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, a zatim ih propržite na puteru i maslinovom ulju. Sklonite iz tiganja, pa dodajte još malo maslinovog ulja i putera i dodajte seckani krompir i propžite. Zatim dodajte seckan crni luk, a posle par minuta i seckanu papriku i paradajz. Na kraju i seckan beli luk i prelijte paradajz sosom i vodom. Začinite po želji i kuvajte, pa onda vratite meso. Pospite rendanim sirom i pecite na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.