Iako većina ljudi više voli slatke palačinke, mislimo da ćete se predomisliti kada probate ove zapečene slane. Najpre je potrebno da palačinke napravite na standardan način, onda ih nafilujete, pospete sirom i zapečete. A evo kako da napravite fil za njih.
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 šnite slanine, seckane
- ¼ glavice kelja, sitno seckanog
- 1 kašičica kima
- 1 kugla mocarele, isečena na kockice
- 100 g čedar sira (ili drugog kačkavalja), rendanog
Priprema:
Napravite palačinke prema osnovnom receptu, a zatim ih ostavite da se ohlade.
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri, a zatim dodajte seckanu slaninu. Mešajte dok ne postane zlatkasta. Dodajte kelj i semenke kima, promešajte da se sjedine, a zatim smanjite vatru i stavite poklopac na šerpu. Kuvajte 7 minuta dok kelj ne omekša. Umešajte mocarelu, začinite i sklonite sa ringle. Podelite smesu između četiri palačinke, stavljajući je na sredinu palačinke. Preklopite palačinku sa svake strane i prebacite u vatrostalnu posudu za pečenje.
Obilno pospite čedar sirom ili bilo kojim tvrdim sirom, a zatim stavite u rernu na 5 minuta dok sir ne otopi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus