Rebarca su poseban delikates koji se uglavnom jede u kafani, ali uz ovaj recept možete i da ih spremite kod kuće u rerni. Biće podjednako sočna i mekana, a imaće hrskavu karamelizovanu koricu koja se lepi za prste.
Osim začina, izuzetno je važno da odaberete kvalitetno sveže meso, a uz njih vam apsolutno nista nije potrebno, osim možda činije sveže sezonske salate. Počastite sebe i ukućane gurmanskim specijalitetom kao iz najboljeg restorana.
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 1 kašika žutog šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Sve začine pomešajte na tanjiru, pa rebarca dobro uvaljajte sa svih strana i utrljajte rukama. Prebacite ih na pleh koji ste obložili aluminijumskom folijom. Crni i beli luk naseckajte na listice, pa ih poređajte po rebarcima. Sve dobro "ušuškajte" u foliju i stavite u rernu ragrejanu na 220 stepeni. Pecite ih dva sata, a pred kraj pečenja rastvorite foliju da dobiju rumenu koricu. Luk će u toku pečenja pustiti sok koji će napraviti karamelizovanu koricu. Znaćete da su gotova kada ih probodete viljuškom, a ona budu potpuno mekana. Služite ih sa sezonskom salatom ili prilog po izboru.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem