Pečeno pile je nedeljni ručak koji niko neće preskočiti. Biće neverovatno ukusno ako ga prethodno skuvate, pa onda ispečete. Ali obavezno premažite senfom i medom jer će korica imati zlatnu boju i lepiće se za prste. Može da se jede i sutradan samo sa salatom ili parčetom hleba.
Sastojci:
- 1 pile
- 700 ml vode
- 10 g soli
- 10 g bibera
- 4 lovorova lista
- malo limunovog soka
Još:
- 500 g krompira
- 2 šargarepe
- 3 crvena luka
- 4 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
Za sos:
- 30 g senfa
- 50 g meda
Priprema:
Pile isecite po sredini, ali ne do kraja (treba da ostane celo). Stavite u šerpu, sipajte vodu, posolite i pobiberite. Dodajte lovorov list i sok od limuna, pa poklopite i kuvajte 10 minuta. Kad proključa izvadite i stavite na pleh obložen pek papirom. Pomešajte med i senf i premažite pile. Krompir, luk, šargarepu i beli luk isecite i prelijte maslonovim ulje. Začinite po želji. Dobro promešajte, pa povrće rasporedite pored mesa. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem