Kako god da napravite belo meso niko neće odbiti. Ali, ako se ne pripremi dobro biće suvo i bezukusno. Sa pohovanim nema greške, ali ako želite zdraviju varijantu obavezno isprobajte piletinu u sosu od belog luka i meda. Kombinacija ukusa će vas oduševiti, a meso je toliko sočno da ćete tražiti repete. Poslužite sa testeninom ili krompirom.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- brašno
- 60 g putera
- 3 čena belog luka
- mladi luk
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika sirćeta
- 5 kašika meda
Priprema:
Meso isecite uzduž i popreko da dobijete kocke, ali ne do kraja. File treba ceo da ostane. Dobro posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Puter (40 g) istopite, pa ispecite piletinu. Iseckajte mladi i beli luk, pa kada meso bude gotovo, dodajte još 20 g putera i seckan beli luk. Zatim sipajte soja sos, sirće i med i dobro promešajte. Meso lepo uvaljajte u sos, pa pred kraj pospite mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem