Kako god da napravite belo meso niko neće odbiti. Ali, ako se ne pripremi dobro biće suvo i bezukusno. Sa pohovanim nema greške, ali ako želite zdraviju varijantu obavezno isprobajte piletinu u sosu od belog luka i meda. Kombinacija ukusa će vas oduševiti, a meso je toliko sočno da ćete tražiti repete. Poslužite sa testeninom ili krompirom

Sastojci:

  • 2 pileća filea 
  • brašno
  • 60 g putera
  • 3 čena belog luka
  • mladi luk
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika sirćeta
  • 5 kašika meda

Priprema:

Meso isecite uzduž i popreko da dobijete kocke, ali ne do kraja. File treba ceo da ostane. Dobro posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Puter (40 g) istopite, pa ispecite piletinu. Iseckajte mladi i beli luk, pa kada meso bude gotovo, dodajte još 20 g putera i seckan beli luk. Zatim sipajte soja sos, sirće i med i dobro promešajte. Meso lepo uvaljajte u sos, pa pred kraj pospite mladim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa